Cum să pregătiți bagajul pentru plecarea în croazieră?

Bagaje Croaziera


Croaziera este o călătorie complexă care presupune mai multe tipuri de haine: de plajă, pentru excursii, pentru spectacole și cină.
Toate vasele de croazieră au piscină la bord și locuri amenajate pentru plajă, deci aveți nevoie de costum de plajă, short, tricouri, ochelari de soare, cremă de protecție solară.
Luați cu dumneavoastră, într- un bagaj de mână, toate lucrurile importante (pașaportul, biletele de croazieră, buletinul de identitate, asigurarea de călătorie, bani, card de credit, biletele de zbor, medicamente importante, aparatul de fotografiat, etc).  Un alt aspect important este cel legat de vize sau de vaccinuri ce trebuie efectuate pentru  anumite destinații. Bagajul de mână trebuie să aibă o dimensiune rezonabilă, să nu depășească dimensiunile permise pe liniile aeriene, astfel incât acesta să încapă în aparatele cu raze X de la punctul de control.

Mai jos, cateva recomandari:

- În timpul excursiilor organizate aveti nevoie de haine și incăltăminte comodă pentru mersul pe jos, de o geantă în care să luați strictul necesar pentru o zi .
- Seara, au loc spectacole, se dansează, sunt cazinouri, discoteci, deci aveti nevoie de ținută adecvată. 
Sunt organizate seri speciale, patronate de căpitanul vasului, unde se impune purtarea unor haine elegante (domnii la costum, doamnele in rochii de seara). Adăugați o haină pe care să o purtați peste ținuta elegantă, în serile mai răcoroase, pe punte.
- Constrângerile legate de greutatea bagajelor, la companiile aeriene, transportul până la hotel si apoi pe vas și invers, spațiul  limitat din cabina, toate acestea constituie motive de a nu lua prea multe lucruri în bagaj.
- Utilizați  accesoriile pentru a vă schimba look-ul când purtați aceleași haine și combinați hainele pentru a alcătui ținute noi. Bagaje croaziera

Codul vestimentar la bordul vaselor de croazieră

Codul vestimentar la bordul navei de croazieră depinde de politica liniei de croazieră.
În general, codul vestimentar pe o croazieră este la alegere în timpul zilei și mai formal în timpul serii și nopții.Ținuta din timpul zilei

Pe majoritatea liniilor de croaziera puteti opta atât pentru ținute mai sport cât și casual. Prin urmare, purtați haine casual confortabile (țesături de bumbac, adidași, etc.) adaptate pentru condițiile meteorologice.
Unele excursii pot necesita un cod vestimentar special (vizitați site-uri religioase, activități în aer liber, etc.).
Pe vasele Cunard, Seabourn sau Azamara pasagerii tind să opteze pentru o ținută elegant-casual în timpul zilei.

Ținuta pentru serile de la bord
Necesită puțin mai multă atenție. Există două denumiri pentru dress code-uri:
- Smart Casual (ținuta pasagerilor trebuie să contină ceea ce ar purta ei la un restaurant draguț) și
- Formal (ținuta recomandată pentru serile speciale, unde oaspeții ar trebui să se îmbrace mai elegant).

Aceste coduri vestimentare se aplică pentru majoritatea liniilor de croazieră, cu excepția NCL care nu impune vreun cod vestimentar pasagerilor și Carnival unde codul vestimentar este unul lejer și opțional.
Unele linii de croazieră au una sau mai multe nopți formale (cocktail căpitan, seara de gală, etc.) cu un anumit cod vestimentar.
Desigur, nu sunteți obligat să participați la aceste seri speciale, dacă nu vă place.

Pe vasele Costa sau MSC modul în care se asigură respectarea codului vestimentar al serii de către pasageri este unul permisiv și este suficient să aveți o ținută decentă.
Pe linii de croazieră, precum Royal Caribbean varietatea de opțiuni pentru a lua masa vă oferă șansa de a “evita” codul vestimentar și a cina într-o ținută lejeră.
Pe linii de croazieră, precum Princess sau Celebrity Cruises nu vi se va permite accesul în restaurant dacă sunteti îmbracati cu jeanși deschisi la culoare, camași cu manecă scurtă – aici, pantalonii domnilor trebuie sa fie inchisi la culoare și camasile sa aiba manecă lungă, jacheta este opțională; pentru doamne se aplică aceleași principii - fuste, rochii sau pantaloni inchiși la culoare.
Pe linii de croazieră, Holland America Line sau Seabourn, ținuta este mult mai elegantă și pentru a putea lua masa în restaurantele formale, domnii trebuie să poarte jacheta și doamnele rochii de cocktail sau taioruri iar în serile de gală sunt recomandate costumele.
Pe cea mai luxoasă linie de croazieră, Cunard, în toate serile formale domnii poartă smoching sau chiar frac cu joben și în toate celelalte seri costume iar doamnele, în serile de gală optează pentru rochii de bal și, in serile casual pentru rochii cocktail sau lungi.
Pentru a avea mai multe informații când vă pregătiți pentru plecarea în croazieră, verificați site-ul liniei de croazieră pentru codurile de vestimentație de la bordul vasului.

Tinuta la bord

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics