Prima și ultima zi din vacanța ta de croazieră!CAND, UNDE sau CUM? are loc


IMBARCAREA SI DEBARCAREA
pe vasele de croaziera

Ziua îmbarcării

Ora de începere a îmbarcării este menţionată în documentele dumneavoastră de călătorie.
În aproape toate cazurile, vasul dumneavoastră de croazieră este ajuns în port din primele ore ale dimineții, toti pasagerii din cursa trecută au debarcat iar echipajul este ocupat cu curățenia si pregătirea vasului pentru urmatoarea cursă.

Pregatirile pentru imbarcare!

Bagajele
Odata ce ati ajuns in port, respectiv in terminalul pentru pasageri, personalul liniei de croaziera, este la dispozitia dumneavoastra, cu informatii si diverse sarcini precum preluarea bagajelor, efectuarea check-in-ului etc.
Inainte de efectuarea check-in-ului, veti avea posibilitatea sa depozitati bagajele (etichetate cu numarul dvs. de cabina) intr-un loc special amenajat, de unde vor fi preluate si transportate pe vas, in cabina dumneavoastra, de catre personalul liniei de croaziera. Deci, nu trebuie să aveți grijă de bagaje, doar asigurați-vă că luați cele mai importante lucruri într- un bagaj de mână.

Check-in-ul
Dupa ce ati scapat de bagaje, puteti inainta catre biroul de check-in, unde trebuie sa va legitimati cu documentul dvs. de calatorie (Carte de Identitate sau Pasaport).
Dupa verificarea documentelor veți primi un card de croazieră care conține informații de identitate. Acest card este cheia de la cabina dumneavoastră, dar poate fi folosit ca și card de plată a cheltuielor suplimentare de la bordul vasului (excursii,  facturi emise de la bar, spălătorie, coafor/frizerie, centru SPA, magazinele de pe vas).  Pentru a activa opțiunile de cumpărare cu cardul de croazieră, trebuie  să vă înregistrați cardul de credit sau să faceți un depozit cash la Biroul Contabilitate situat pe aceeași punte cu Recepția.

Imbarcarea
Dupa ce ati efectuat check-in-ul, nu mai ramane decat sa va indreptati catre poarta de imbarcare, a vasului dumneavoastra de croaziera.
De aici puteti savura, in toata insemnatatea sa, experienta de vis a unei vacante, de croaziera! aveti acces la toate spatiile si facilitatile vasului precum si cabina dumneavoastra.

Ziua debarcării

În ultima noapte a croazierei trebuie să faceţi check-out-ul pentru cabină la biroul Contabilitate dacă aţi lasat un depozit cash la îmbarcare pentru plata cheltuielor dumneavoastră suplimentare de la bordul vasului. Dacă aţi ales să garantaţi cu cartea de credit, după verificarea cheltuielilor, acestea vor fi debitate automat pe card.
Veți primi toate informațiile necesare despre procedura de debarcare la bord,  În cele mai multe cazuri, veți primi etichete de bagaje colorate. Trebuie să lăsați bagajele cu etichetele la ușa cabinei înainte de miezul nopții. Acestea vor fi  colectate de către personal în timpul nopții și depozitate în sala Terminalului depasageri al portului. Debarcarea se va face în funcţie de culoarea etichetelor de bagaje, în anumite intervale orare. Dacă vă treziți devreme veți putea servi și micul dejul al ultimei zile de croazieră.
Vaporul ajunge în ultimul port dimineața devreme. Ar fi indicat să aveți rezervat zborul la întoarcerea acasă, cu cel puțin 5-6 ore înainte de ora sosirii vasului în port, pentru a fi siguri că nu pierdeți avionul.

Prima și ultima zi din vacanța ta de croazieră!

Turisti langa vaporul de croaziera
Procedura de îmbarcare și debarcare pe un vas de croazieră este ceva mai specială dar foarte bine organizată, nu cu mult diferită față de cele cu care probabil sunteți deja obișnuit, cum ar fi, pe avion. Permanent cineva are grijă de fiecare detaliu al vacanței dumneavoastră, din momentul sosirii la bord și pâna în ultima zi de croazieră.

Când să vă îmbarcați pe vasul de croazieră?

Momentul imbarcarii pe vasul de croaziera
Înainte de plecare, veți primi toate informatiile cu privire la când și unde puteți efectua îmbarcarea pe vasul de croazieră.
De regulă, procesul de îmbarcare începe cu câteva ore înainte de ora plecării vasului din port și se termină cu aproximativ  o ora înainte, deci aveti câteva ore la dispoziție pentru a vă prezenta la biroul de îmbarcare.


Transportul către locul de îmbarcare este de asemenea o etapă importantă!

Transportul catre locul de imbarcare pe vasul de croaziera
Transportul spre porturile de îmbarcare se poate realiza cu autoturismul personal sau cu avioane ale liniilor naționale sau low cost. Majoritatea croazierelor încep din orașe port în care există și un aeroport. Din București, dar și din alte orașe ale României există acum zboruri ieftine către orașele port de îimbarcare pentru croaziera dumneavoastră.
Dacă nu reusiti să găsiți o modalitate de transport care să vă aducă în port cu cel putin 2 ore înainte de plecarea vasului, vă recomandam să călătoriti cu o zi înainte și să vă cazați la un hotel din apropiere.  Aveți astfel ocazia să descoperiți orasul-port și împrejurimile sale.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics