JURNAL DE CALATORII

by Laura Stavarache
fondator Ship Travel Int. SA

 

dezvaluiri despre inceputurile turismului de croaziera pe piata ROMANEASCA
precum si povestiri din calatoriile personale

 

Introducere

Iubite pasager,

Ma numesc Laura Stavarache, sunt unul din membrii fondatori ai SC Ship Travel Int. SA si vreau sa va prezint o mica parte din calatoriile mele in jurul lumii.

Am inceput sa scriu aceste randuri la indemnul pasagerilor nostri cu care de multe ori am stat la depanat amintiri din calatoriile mele prin lume.
Cele mai dese intrebari se refereau la cum a fost, ce mi-a placut, ce recomandari le pot da inaintea plecarii in croaziera.

Sunt multe de povestit deoarece inca din copilarie, de la parinti, am mostenit placerea de a calatori, de a vedea frumusetile acestei lumi, de a cunoaste oameni, traditii, culturi, bucatarii cat mai diverse.
Intr-o perioada in care granitele tarii erau practic inchise, impreuna cu familia calatoream de la 12 ani, indiferent de conditiile de transport si cazare, astfel ca inainte de a implini 18 ani vizitasem deja toata Europa.

Dupa ’89, cand s-au deschis granitele am inceput sa imi concretizez si visul de a traversa oceanul pentru a vedea si alte continente: America de Sud, Asia, Africa, America de Nord si Australia.
Indata ce ma intorceam dintr-o calatorie imi faceam bagajul pentru urmatoarea, mai ales datorita faptului ca in ultimii 15 ani am descoperit cel mai eficient, placut si confortabil mod de a calatori si a cunoaste lumea: CROAZIERELE.

Primii pasi in lumea croazierelor i-am deprins de la expertii din strainatate, unde am lucrat in turismul de croaziere. Dupa ca am deprins tainele practice ale acestui domeniu vast al croazierelor am considerat ca-mi vor fi utile si cunostintele teoretice dobandite in tara in urma studiilor postuniversitare de la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Univ “Al. I. Cuza” din Iasi. Si asa m-am intors pe bancile facultatii.

Cu timpul am convins reprezentantii liniilor de croaziera sa vina si in Romania, unde, practic in 2002  piata croazierelor nici nu exista. Impreuna cu cel mai mare expert in domeniul croazierelor, presedintele tour-operatorului european Cruise Travel, David Broere din Olanda, am inceput acest vis frumos in Romania, numit Ship Travel, ca o “sora mai mica a lui Cruise Travel” cum ne placea sa numim firma la inceputul ei.
Dupa aproape 12 ani de munca in piata turistica a croazierelor din Romania, am bucuria si implinirea sufleteasca de a vedea ca si romanii au devenit pasageri obisnuiti ai marelor linii de croaziera din lume.

Dar, sa revin la motivul pentru care am inceput sa scriu aceste pagini ale jurnalului meu de calatorie. In continuare voi descrie in cateva cuvinte mai multe detinatii.

Destinatii

Mediterana de Est

Grecia, Israel si Egipt

Mediterana de Vest

Italia, Franta si Spania

Europa de Nord

Estonia, Rusia
Danemarca si Suedia

Insulele Caraibe

Granada, Santa Lucia
Barbados, Aruba si Curacao

Africa de Sud

Cape Town si Durban

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics