Germania ramane in continuare sursa numarul unu de pasageri de croaziera pe piata din Europa in timp ce piata din Marea Britanie, a crescut ‘’timid’’ in ultimii 8 ani la 1,79 milioane de pasageri, potrivit CLIA (Cruise Lines International Association – Asociatia Internationala a Liniilor de Croaziera).CLIA a declarant ca aceasta crestere in randul pasagerilor de croaziera se datoreaza capacitatii ridicate ale navelor de croaziera.
Numarul pasagerilor care aleg sa calatoreasca dintr-un port din Marea Britanie este de pana la 12% la 840. 000 in totatal. Aceasta crestere de 101. 000 de pasageri s-a inregistrat in urma mai multor lansari ale navelor din 2015; incluzand nava Britannia de la linia de croaziera P&O, care poate gazdui pana la 3600 de pasageri, si Anthem of the Seas de la Royal Caribbean cu o capacitate de 4.180 de pasageri.
De mentionat ar fi ca si Royal Princess a avut imbarcari din Southampton vara trecuta.

‘’Este puntin probabil sa inregistram o crestere semnificativa a numarului de pasageri in 2016 la fel cum am avut in 2015’’,

precizeaza directorul CLIA din Marea Britanie si Irlanda Andy Harmer.
Cele mai populare destinatii sunt Insulele din Oceanul Atlantic, care se poate spune ca au avut cel mai bun an, raportat la numar mare de turisti, si Caraibe care a inregistrat cel mai mare numar de turisti in ultimii 5 ani (mai mult de 15%). Insulele Canare, Madeira si Azore, au inregistrat un numar record de 188. 000 de pasageri (67% pana in 2014). Marea Mediterana, conduce detasat, ramanand in continuare cea mai populara destinatie cu 672. 000 de pasageri in functie de regiune (Est, Vest).

Croaziera Madeira
Cu toate acestea, Norvegia, care era intr-o continua ascensiune, a avut cu 27. 000 de pasageri mai putin din Marea Britanie. Chiar si regiunea Marii Baltice a avut de asemenea o scadere a numarului de turisti destul de semnificativa.
Magnus Zetterberg, directorul general al liniei de croaziera Hurtigruten din Marea Britanie si Irlanda, linie care efectueaza croaziere cu destinatie in jurul Coastei Norvegiene, a declarant ca acea scadere din 2015, a fost doar ceva temporar, urmand ca in 2016 numarul pasagerilor sa revina la normal sau chiar in crestere.
Andy Harmer, directorul genereal al CLIA din Marea Britanie si Irlanda, a declarant ca numarul celor care cumpara croaziere in preajma sarbatorilor a crescut exponential.

‘’Vedem o expansiune a numarului de turisti pentru Orientul Indeppartat, Australia si Oceanul Atlantic; care este si mai aproape de casa (aici domnul Harmer se refera la pasagerii de croaziera din Marea Britatie), si s-au dovedit a fi deosebit de populare ca si destinatii. Este de inteles ca pasagerii sa caute si sa se indrepte catre noi destinatii. Norvegia, cu ale sale Fiorduri si Aurora Boreala vor atrage negresit in annul ce urmeaza si mai multi turisti,’’ a incheiat Andy Harmer.

Numarul de turisti din Marea Britanie, care au achizitionat o croaziera a crescut cu 145. 000 fata de anul trecut, iar numarul germanilor care aleg o vacanta de croaziera a crescut cu peste 1.8 milioane.

Croaziera Fiordurile Norvegiene

 

Sursa: Tehelgraph.co.uk