Anumite linii de croaziera prefera sa faca reamenajari si renovari in mod regulat ale navelor, uneori dandu-le si un nou nume, decat sa contruiasca altele noi.
Mai jos veti gasi doua selectii de nave, unele reamenajate iar altele sub nume noi.

Nume noi:

1) Sirena – Oceania Cruises.

oceania-sirena
Sirena, este noul nume pentru Ocean Princess, o nava de 648 de pasageri, care s-a alaturat flotei Oceania Cruises in Aprilie anul acesta dupa o investitie de 40 de milioane de dolari pentru renovare si redecorare. Dupa multe alte schimbari, suitele vor fi modernizate si de asemenea se vor adauga doua restaurante; unul de tip Asiatic si unul de tip steak – la acet tip de restaurant de regula se servesc diferite fripturi.
La pranz, sala de mese va fi transformata intr-un bistro francez de tip Jaques, unde se va servi un meniu diferit in fiecare zi.
Nava a fost contruita in anul 1999, si gazduieste pana la 648 de pasageri.

2) Spitsbergen – Hurtigruten.

spitsbergen-hurtigruten
Spitsbergen va naviga in jurul Coastei Norvegiene si Oceanul Arctic in vara lui 2017. Cunoscuta drept Atlantida si construita in 2009, cu o capacitate de 320 de pasageri, a trecut printr-o renovare majora inainte de a incepe sa opereze pentru Hurtigruten.
Carena navei a fost consolidate iar interiorul este unul in stil scandinav, iar specialitati nordice se servesc in zona de restaurante.

3) Thomson Discovery.

thomson-discovery

In Aprilie, nava Splendour of the Seas, a parasit flota Royal Caribbean, si in Iunie s-a alaturat liniei de croaziera Thomson Discovery. Cu o capacitate de 1. 830 de pasageri si 400 de cabine cu balcon, ea v-a fi cea mai mare si moderna nava din flota Thomson.

 
Renovate:
1) Queen Mary 2 – Cunard.

queen-mary-2
Cincisprezece cabine single au fost adaugate pe Queen Mary 2 de la linia de croaziera Cunard si 30 de cabine cu balcon de tip Britannia, permitand un acces mai rapid catre sala de mese. Queen Mary 2 isi v-a relua calatoriile pe mare incepand cu data de 18 Octombrie 2016 si v-a efectua croaziere transatlantice.

2) Azamara Journey – Azamara.

azamara-journey1
Doua suite cu Spa si dusuri cu lambriuri din sticla si vedere la ocean, au fost adaugate navei Azamara Journey, a liniei de croaziera Azamara Club Cruises, in Ianuarie anul acesta in timpul unei renovari.
Cabinele au fost modernizate si noi optiuni de dinning si lunch au fost adaugate. De asemenea se mai poate gasi si un bar unde se serveste tapas – mancare traditionala spaniola. Aceleasi schimbari au fost adaugate si navei Azamara Quest in Aprilie.

3) Jewel of the Seas – Royal Caribbean.

jewel_of_the_seas
Doua suite de tip family, a cate 2 dormitoare si un restaurant Japonez Izumi, sunt noile atractii pe nava Jewel of the Seas, care apartine liniei de croaziera Royal Caribbean, de care pasagerii se bucura inca din luna Aprilie a acestui an.
Schimbarile au costat 30 de milioane de dolari iar peste toate acestea se mai adauga si o piscine exterioara, un restaurant Italian, un restaurant tip bar wine, si internet super rapid.

 
4) Emerald Princess – Princess Cruises.

emerald-princess
Restaurantul Share inlocuieste Trattoria Sabatini, iar asta este doar una din schimbarile care au facut parte din proiectul de cateva milioane de dolari dedicate navei Emerald Princess. Restaurantul Share este unul de tip family. Daca tot suntem la capitolul gastronomie sa nu uitam si de pub-ul Salty Dog si cele 100 de cabine cu usi de legatura intre ele.