Noi studii au confirmat ceea ce Telegraph Travel, (un site din Marea Britanie cu stiri si informatii din lumea croazierelor) banuia de mai multi ani; si anume, ca este mai ieftin sa locuiesti pe un vas de croaziera decat sa locuiesti cu chirie in Londra.
Potrivit studiului realizat de site-ul CruiseDeals, suma totala a cheluielilor lunare, pentru cei care locuiesc in Londra, si aici vorbim de chirie, facturi, cumparaturi, mancare si diverse activitati, inglobeaza pana la 2. 871, 19 lire de persoana, respectiv 97, 71 de lire pe zi.
O varianta mult mai rentabila ar fi o croaziera in jurul lumii de 120 de zile care ar costa 10. 623, 75 de lire, respective 88.53 de lire pe zi.
Desi la prima vedere suna a ceva fantasist, va putem spune cu certitudine ca exista un numar de persoane, deloc neglijabil am spune noi, ce aleg sa-si petreaca zilele pe mare.
Beatrice Muller, a fost una dintre cele mai cunoscute ‘’locuitoare’’ de pe o nava de croaziera. Ea a ‘’locuit’’ la bordul navei Queen Elizabeth 2 din anul 2000 pana in 2008 cand nava a fost retrasa dupa mare.

 

Crystal Serenity

crystal-serenity
Anul trecut Lee Wachtstetter, in varsta de 86 de ani, a dezvăluit de ce si-a petrecut ea ultimul deceniu ca rezident permanent al navei Crystal Serenity de 1,070 pasageri.
Aceasta a descris aceasta experienta ca „un basm unde nu exista notiunea de stress”, aceasta fiind cunoscuta drept una dintre cele mai plimbata octogenara a Americii.
„Sotul meu Manson m-a initiat in lumea de vis a calatoriilor pe mare, in lumea croazierelor’’ a adaugat ea. „El a fost un bancher si evaluator imobiliar si m-a invatat sa iubesc croazierele. De-a lungul celor 50 de ani de casnicie, am calatorit impreuna in 89 de croaziere. Cu o zi inainte ca sotul meu sa moara de cancer in 1997, el mi-a spus – „Nu te opri din calatoriile tale si continua sa calatoresti in vacante de croaziera”.

 

Crystal Serenity suita

crystal-serenity-suita
„Nu este deloc neobisnuit, pentru barbati, femei sau cupluri care iubesc croazierele sau devina rezidenti pe nava lor preferata”, spune Jane Archer, expertul in croaziere de la Telegraph Travel. Un reprezentant al liniei de croaziera Princess Cruises mi-a spus ca aveau mai mulot de 100 de pasageri rezidenti pe nava la acel moment.
Imi pot da seama de unde vine atractia; pe langa faptul ca echipajul de la bordul navei are grija sa nu-ti lipsesca nimic si esti rsfatat, cu fiecare croaziera facuta, noi potentiali prieteni se ivesc. De asemenea este si un stil de viata mai ieftin pentru ca mancarea, incalzirea si toate celelate utilitati sunt incluse in pretul biletului de croaziera. In plus, calatoresti si mult, si vizitezi diverse destinatii pe care ti-ai dorit dintotdeauna sa le vezi.”
Dup ce Lee Watchester ne-a spus povestea ei, noi am facut o comparatie intre pretul unei chirii in Londra si pretul platit ca si rezident pe o nava de croaziera, si am ajuns la aceeasi concluzie cu care am inceput articolul : ca este mai ieftin sa locuiesti pe un vas de croaziera decat sa locuiest cu chirie in Londra.