Cabinele interioare, sunt o alegere buna pentru turistii care isi petrec majoritatea timpului la bordul vasului, sau prin orasele port in care nava ancoreaza; si vor sa economiseasca niste bani, deoarece cabina o vor folosi doar pentru dormit.
In timp ce unele cabine interioare, au spatiul mai limitata si nu au mai mult de un sifonier, un pat si o baie, alte cabine interioare sunt cu mult mai spatioase, decorul este modern, si doatat cu aparatura de ultima generatie. Si daca tot suntem la capitolul ‘’high-tech’’; linia de croaziera Royal Caribbean, la unele cabine interioare, ofera un ‘’balcon virtual’’. Acest ‘’balcon virtual’’ este un ecran LED HD, amplasat pe unul din peretii cabinei interioare, de aproximativ 209 cm, care chiar reda imaginea unui balcon in timp real.
Mai jos, puteti vedea o prezentare generala a 9 dintre cele mai bune cabine interioare, si 3 mai putin bune. Aceste impresii si reviewuri, au fost realizate de specialisti in domeniul croazierelor dar si cu sprijinul turistilor de croaziera.
Asadar, sa incepem.

 
1) Cea mai buna cabina interioara standard; linia de croaziera Carnival Cruise Line.

carnival-cruise-cabina-interioara
Linia de croaziera Carnival, nu considera ca cei care au platit un pret mai mic pentru o cabina interioara, ar trebui sa aibe un spatiu limitat, sau sa primeasca o cabina minuscula.
Pentru o cabina interioara sandard, linia de croaziera Carnival ofera pasagerilor sai halate de baie ce pot fi folosite pe durata calatoriei, televizor cu ecran plat; sau pe unele nave ale acestei linii de croaziera cum ar fi Carnival Breeze, care este de altfel si cea mai noua nava, spatii extra de depozitare si chiar un birou care se poate plia.

 
2) Cea mai buna cabina interioara deluxe; linia de croaziera Holland America.

hal-cabina-interioara
Inghesuiala si claustrofobie sunt doua cuvinte care nu pot fi asociate cu linia de croaziera Holland America pentru a descrie cabinele.
Eurodam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Oosterdam, Westerdam si Zuiderdam, fiecare din aceste nave dispune de un numar mare de astfel de cabine. Celelalte nave, excluzand Prinsendam, ofera mai putine cabine deluxe. De exemplu, la bordul navei Koningsdam, care a fost lansata in aprile anul acesta, se regasesc 18 astfel de cabine. Cabinele sunt in forma de „L” si au fost concepute astfel incat sa fie cat mai spatioase.
De asemenea, Holland America ofera halate de baie gratis, si un serviciu de curatare a pantofilor care si acesta este gratis.

 

3) Cea mai buna cabina interioara cu vedere interioara; Royal Caribbean.

royal-promenade-stateroom
Linia de croaziera Royal Caribbean, a inventat conceptul de cabina interioara cu vedere in interioarul vasului. Cabinele au primit denumirea de cabine „promenade”, iar astefel de cabine se regasesc la bordul navelor Oasis of the Seas si Allure of the Seas.
Aceste cabine au vedere spre Royal Promenade, care arata si este ca o strada unde se regasesc diverse restaurante, magazine si cafenele.

 
4) Cea mai buna cabina interioara cu vedere virtuala; Royal Caribeean.

Inside Stateroom with Virtual Balcony Cat. J - Room #9259 - Deck 9 Midship Navigator of the Seas - Royal Caribbean International
Dupa cum mentionam si mai sus, la inceputul articolului, astfel de cabine cu vedere virtuala, se regasesc la bordul anumitor nave ale liniei de croaziera Royal Caribbean. Aceste cabine cu balcon virtual sunte echipate cu ecrane LED HD de dimensiuni mari, mai exact 209cm. Acestea nu doar ca redau imaginea, dar si sunetele, cum ar fi zgomotul valurilor si imagini din orasele port.

 
5) Cea mai buna cabina interioara single; Norwegian Cruise Line.

epic-ttt-studios
Cabinele Studio ale liniei de croaziera Norwegian Cruise Line, de la bordul navelor Breakaway, Getaway, Epic, Pride of America si Escape au impresionat pasagerii din diverse motive.
Ele sunt concepute pentru pasagerii care calatoresc in regim single dar sunt potrivite si pentru cupluri, cabinele fiind dotate cu un pat matrimonial, un ambient de lumini multicolore care dau un aer funky, o fereastra cu vedere spre coridor, dar si mult spatiu de stocare.

 
6) Cele mai accesibile cabine interioare pentru persoane cu dizabilitati; Celebrity Cruises.

interiorstateroom-1-1600x900_tcm27-82512
Cele mai bune cabine interioare pentru persoanele cu dizbilitati, se regasesc in flota liniei de croaziera Celebrity Cruises, la bordul navelor Celebrity Solstice, Celebrity Eclipse, Celebrity Equinox, Celebrity Silhouette si Celebrity Reflection, care sunt echipate cu usi care se deschid automat pe baza unui card de acces. Sunt de apreciat piscina si ascensoarele, precum si mesele de casino joase si birourile de la relatii cu clientii. Baile sunt prevazute cu dusuri special concepute pentru persoane cu dizabilitati, bare de sprijin, si praguri de baie.
Designul este unul scandinav, iar navele sunt considerate printe cele mai spectaculoase nave din aceasta categorie de cabine.

 
7) Cele mai bune cabine interioare Standard pentru familii; Disney Cruise Line.

Catering to the unique vacation needs of families, Disney Dream staterooms offer comfort and style. A cruise industry-first for all inside staterooms, Magical Portholes offer a “window” to the world with a real-time view outside the ship. Entertaining, animated characters – such as Peach the starfish from the Disney-Pixar film “Finding Nemo” – may pop by the Magical Porthole. (Matt Stroshane, photographer)
Atunci cand vorbim de linia de croaziera Disney, vorbim de o linie diferita fata de celelalte linii. Navele din flota Disney Cruises, au fost concepute special pentru familii si nu numai. Pe langa faptul ca interioarele sunt viu colorate, aveti ocazia sa va intalniti cu personaje celebre din desene animate, la bordul oricarui vas din flota Disney Cruises.
Dar sa vorbim de interioare; o canapea extensibila, si un fotoliu extensibil, ofera un spatiu in plus vizitatorilor, o perdea, ce separa cabina in doua, astfel ca mama si tatal, pot sta sa citeasca cu lumina aprinsa, fara a-l deranja pe copil.
Pe toate cele patru nave, linia ofera 2 bai intr-una; intr-o parte, o baie cu toaleta si chiuveta, si in cealalta parte, dusul si cada, eveitandu-se astfel aglomeratia.

 
8) Cabina interioare speciale pentru familii; Royal Caribeean.

low_1466452074_large-interior-hm
Puteti inghesui o familie formata din patru membri, intr-o cabina interioara normala, dar nu este destul. Daca aveti o familie de cinci sau 6 membri, puteti lua doua cabine, sau puteti alege una dintre cabine speciale destinate pentru familii de la linia de croaziera Royal Caribbean. Cele mai mari astfel de cabine se afla la bordul navelor Freedom of the Seas, Liberty of the Seas si Independence of the Seas, ce pot gazdui pana la 6 pasageri, in doua paturi tip „twin” ce se pot transforma si in pat matrimonial, o canapea extensibila pentru doua persoane si un pat dublu tip „Pullman”.
In interioarul cabinelor, exista suficient spatiu de depozitare, dar au doar o singura baie.

 
9) Cea mai buna cabina interioara „Spa”; Costa Cruises.

samsara-interioara-costa
Costa Cruises sunt „pionierii” cabinelor „Spa”, cabine ce sunt amplasate in apropierea zonei de wellness a navei. Aceste tipuri de cabine sunt disponibile pe 8 nave din flota Costa Cruises, echipate cu Samsara Spa, incluzand configuratii interioare(asemeni exterioarelor si suitelor) ale usilor din lemn de bambus si decor odihnitor. Veti gasi flori de orhidee in vaze, odorizante placut mirositoare si culori relaxante combinate cu paturi mult mai somptuoase decat paturile din cabinele standard.
Dincolo de facilitatile oferite, exista si avantaje; Pachetul cabinei spa include acces nelimitat la complexul spa cu bai aromatherapy, bai turcesti, meditatii si terapii la Templul Pacii si camera de ceai Japoneza.