Cat de des esti capabil sa faci propriile alegeri cu privire la o vacanta, sa cutreieri prin lume si sa contemplezi viata in felul tau?
Este o diferenta intre a calatori singur intr-o vacanta de croaziera si intre a fi singuratic intr-o croaziera. Cei are aleg sa calatoreasca singuri trebuie sa fie confortabili cu ideea ca ei sunt responsabili pentru modul in care isi petrec timpul, indiferent de alegerea facuta, iar cei singuratici tind sa gaseasca alti calatori cu care sa isi petreaca timpul.
Sa vorbim si de costuri acum; cel care calatoreste singur ajunge sa plateasca cu 200% mai mult din tariful de croaziera pentru a acoperi costul pasagerului lipsa.Cu toate acestea, din dorinta de umple cat mai mule cabine, multe nave renunta la acele taxe in plus.

Norwegian Cruise Line
Norwegian Epic a fost prima nava din flota NCL, dotata cu cabine single, (128 in total) dedicate celor care calatoresc in regim single. NCL a continuat acest trend si pe Breakaway si Getaway; fiecare avand cate 59 de cabine single. De asemenea si pe Pride of America se gasesc patru astfel de cabine.
Ca si facilitati, cabinele single de pe navele mai sus mentionate,de la linia de croaziera NCL, dispun de un pat full-size, un televizor cu ecran plat, o baie; toate acestea regasindu-se intr-un spatiu de aproximativ 9 metri patrati. Desi sunt cabine interioare, toate cabinele au cate un geam cu vedere in interior.

cruise_lines_solo_norwegian_breakaway

 

Holland America Line
Linia Holland America este renumita pentru facilitatile care le ofera celor care calatoresc in regim single. Exista o multime de programe si activitati care nu necesită partener. Printre acestea se numara: cursuri culinare, workshop-uri, degustari de vinuri si altele, dar poate fi si un prilej de a cunoaste alti pasageri, de a socializa.
Programul Parteneri Singuri este disponibil pe majoritatea navelor si ofera o varietate de evenimente distractive pentru calatoriile solo, cum ar fi prepararea cocktailurilor si multe lte jocuri. De asemenea, pentru cei care vor sa gaseaca un partener de calatorie, liniile de croaziera ofera si un program de intalniri cu pasageri de acelasi sex sau cu alte persoane.
Cea mai mare si noua nava a liniei, Koningsdam, ofera doisprezece cabine single, iar cea mai mica nava, Prinsendam, dispune de trei cabine. Cabinele de pe Koningsdam au toate vedere la ocean si dispun de toate facilitatile unei cabine duble, dar cu un pat dublu. Pe nava Prinsendam cabinele masoara aproximativ 19 metri patrati si au aceleasi facilitati ca cele standard, cu exceptia unui pat dublu si a unui dus in loc de cada.

cruise_lines_solo_hal

 

Royal Caribbean International
Quantum of the Seas, Ovation of the Seas si Anthem of the Seas, au cate 28 de cabine single pe fiecare dintre nave, un mix de balcoane virtuale (balcoanele virtuale sunt acele TV-uri LED, pozitionate pe un perete al cabinei, iar imaginea transmitand imagini live din port si in timp ce vasul navigeaza, pe ecran se vede oceanul).

Deluxe Oceanview Stateroom w/Balcony Cat. E1

 

Silversea
Silversea nu dispune de cabine single, dar ocazional se fac promotii speciale. Tarifele single sunt de regula cu 125 la suta mai mult decat cele standard, dar reducerile ocazionale pot aduce tarife unice de pana la 110 la suta. Aceste reduceri sunt conditionate de capacitatea navei si de disponibilitate.
In fiecare calatorie este organizata o receptie cu sampanie pentru cei care calatorec in regim single. Croazierele care dureaza mai mult de 10 zile pun la dispozitia pasagerilor gazde care sa le fie parteneri de dans la bord si parteneri in excursiile de pe uscat.

 

 Silver Wind - Silversea Cruises

Crystal Cruises
Crystal este una dintre cele mai populare linii de croaziera de lux pentru cei care aleg sa calatoreasca singuri. Aproximativ 25 la suta din pasagerii de pe aceste nave, 2 la numar; Crystal Symphony si Crystal Serenity, calatorec in regim single, ei fiind atrasi de gama larga de activitati de la bord, taxele aditionale care pot ajunge pana la 25 la suta peste pretul standard pentru anumite categorii.
Un alt motiv pentru care cei care calatoresc singuri aleg linia de croaziera Crystal, este ca nava dispune de o sala de mese amenajata special, acest aspect fiind unic (majoritatea liniilor au sala de mese la comun). Astfel, ajungi sa mananci cu acceasi oameni in fiecare seara, iar programul ‘’masa pentru opt’’ ofera posibilitatea celor care sunt singuri de a cina cu alti pasageri care calatoresc tot I regimul single. In final, chiar daca Crystal Symphony si Crystal Serenity sunt considerate mega nave ele au o capacitate de 922 respectiv 1070 pasageri, deci la bord predomina un sentiment de comunitate.

cruise_lines_solo_crystal

 

Seaborn
Atmosfera confortabilă de pe navele mici ale liniei de croaziera Seabourn asigură că pasagerii singuri nu vor fi neglijati sau trecuți cu vederea, și facilitează cunoașterea celorlalți călători prin diverse activitati.
Una dintre tradițiile minunate ale liniei Seabourn este de a-i pune pe ofițerii și animatorii săi să servească mese la cină – nu doar în cadrul unei seri formale, ci aproape în fiecare noapte. Calatorii singuri primesc o atentie speciala atunci cand vine vorba de invitatii; deci nu trebuie sa ia masa singuri daca nu aleg asta. De asemenea calatorii singuri vor fi escortati in sala de mese de cate o hostessa, sau seful de sala sau al ospatar, ceea ce noua ni se pare un obicei frumos.

cruise_lines_solo_seabourn