Cand sa rezerv o croaziera, cat mai curand posibil sau cat mai tarziu posibil? Early Booking sau Last Minute?

Raspunsul depinde in mare masura de stilul dumneavoastră de viata. Ambele variante sunt modalităti excelente de a obtine o vacanta cu discount-uri semnificative, dar, din nefericire, au si avantaje si dezavantaje.
Pretul croazierei este stabilt ca la o bursa de valori si se poate modifica zilnic (chiar din clipa in clipa, in functie de gradul de ocupare al vasului).
Daca la data rezervarii, pe vas sunt multe cabine neocupate atunci pretul este mic (oferte Early booking) pe masura ce vasul se umple si cabinele se ocupa, pretul creste. De regula, pretul creste cu cat te apropii de data imbarcarii, dar sunt si situații cand pretul scade (de obicei cu cateva saptamani inaintea imbarcarii, daca se intâmpla ca vasul sa nu fie in totalitate plin -oferte Last minute). De aceea trebuie verificat intotdeauna pretul de ultima ora, pentru a vedea daca au intervenit modificari (in plus sau in minus) in oferta initiala. Dupa ce s-a făcut rezervarea nu se mai modifica nimic, pretul ramanand cel stabilit la momentul rezervarii.

Rezervarea pe termen lung a croazierei, presupune ca turistul sa achite imediat un avans de cel putin 40% din contravaloarea serviciilor comandate.

Rezervarea pe termen scurt (pana in 8 saptamanai) presupune achitatea imediata de catre turist a sumei integrale a croazierei.

 

Luati in considerare pentru rezervarile Early Booking urmatoarele:

 

Croaziera early booking

  • doriti un anumit itinerariu;
  • doriti un anumit tip de cabina;
  • programati croaziera pe o anumita data, in functie de concediu, vacanta scolara, luna de miere, zi de nastere, etc.;
  • rezervati zborurile, cazarile la hotel la preturi avantajoase.

 

Aveti in vedere urmatoarele pentru rezervarile Last Minute:

 

Croaziera last minute

  • nu doriti un anumit itinerariu, tip de cabina;
  • puteti sa beneficiati de reduceri mari de pret;
  • nu intotdeauna gasiti exact ceea ce cautati:
  • plecarea este rapida, ceea ce duce la lipsa unei planificari.