Primele doua nave au fost numite Roald Amundsen si Fridtjof Nansen, dupa doi pionieri polari norvegieni din perioada in care compania a inceput sa ofere acest tip de calatorii. Navele urmeaza sa fie livrate in 2018, respectiv 2019 potrivit unei declaratii.

”Pe 14 Decembrie se implinesc exact 105 ani de cand Roald Amundsen a fost prima persoana care si-a pus steagul la Polul Sud,” a declarat Daniel Skjeldam, CEO, Hurtigruten. ”Au trecut 128 de ani de cand Fridtjof Nansen a skiat dincolo de Groenlanda, si 120 de ani de cand Richard With, fondatorul Hurtigruten si-a inceput activitatea de turism de explorare in regiunea Arctica. Deci ce ar putea fi mai natural si mai adecvat decat sa denumim noile noastre nave dupa acesti inaintasi?”

Noile nave sunt proiectate de Rolls-Royce in colaborare cu renumitul design norvegian Espen Øino.

Compania a spus ca interioarele vor reflecta apele exterioare si peisajele.

”Materialele vor fi predominant norvegiene; granit, stejar, mesteacan, lana printre alte materiale. Toate acestea vor fi caracterizate printr-o abordare de stil scandinav in ceea ce priveste designul interior,” a spus un purtator de cuvant al liniei de croaziera.

Sase din zece cabine vor avea balcon, iar doua din zece vor fi suite.

Aceste nave vor avea trei restaurante cu meniuri si arome specifice locului si destinatiilor. O punte speciala va include piscine, jacuzzi-uri si baruri.

”Aceste nave vor revolutiona expeditiile si aventurile pe mare,” a adaugat Skeldjam. ”Noi imbinam cei 120 de ani de experienta Hurtigruten cu tehnologie  si design de ultima ora  si un angajament ferm de durabilitate, pentru a oferi zile de aventura pentru experiente nemaipomenite.”