Cateva imagini cu navele si viata la bord din actuala flota a liniei de croaziera Carnival.

Carnival Cruises a semnat un acord cu santierul naval Meyer-Werft din Germania si Meyer-Turkudi Finlanda pentru contruirea a doua noi nave de croaziera, care vor fi cele mai mari din flota Carnival.

Cele doua nave vor fi construite in Finlanda, si vor fi livrate in 2020, respectiv 2022. Fiecare nava va avea o capacitate de 5200 de pasageri, cu mult mai mare decat nava Carnival Vista de 3936 care a debutat in acest an. Ele vor fi de asemenea primele din America de Nord care vor functiona pe baza de gaz natural lichefiat, cel mai curat combustibil, ce ajuta la reducerea emisiilor de gaze atat in porturi cat si in timp ce nava navigheaza pe mare.

Compania a anuntat ca si cei de la P&O vor primi de asemenea o nava noua ce poate gazdui pana la 5200 de pasageri, si va fi cel mai mare vas construit pentru piata din  Marea Britanie. De asemenea si nava de la P&O va functiona pe baza de gaz natural lichefiat iar constructia are loc in Germania, iar livrarea va avea loc in anul 2020.

Carnival Corporation a plasat o comanda, la acelasi constructor de nave anul trecut, pentru nave care vor functiona tot pe baza de gaz natural lichefiat; doua pentru linia de croaziera AIDA, si doua pentru linia de croaziera Costa, acestea fiind livrate la inceputul anului 2019.

Linia de croaziera Carnival are in constructie o alta nava, Carnival Horizon, fiind gata la inceputul anului 2018.

Croaziere Carnival