Aarhus

Aarhus este al doilea oras ca marime din Danemarca, situat in peninsula Iutlanda, fiind supradenumit capitala Iutlandei. Aarhus este un centru cultural, dar si industrial notabil in aceasta zona. Inca din 1950 orasul a devenit cunoscut pentru numeroasele cluburi de jazz, lucru care a transformat muzica intr-o parte din traditie, evoluand de la clasic spre modern. Este un loc in care relaxarea se impleteste perfect cu fascinatia si curiozitatea.

Populatia – 303.318 de locuitori
Moneda – Coroana
Limba vorbita – Daneza
Religia – Crestinism (Luteranism)

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 2.4 2.5 5.4 10.5 15.8 18.9 21.2 20.8 16.3 11.8 6.9 4.1

Obiective turistice

Den Gamle By - The Old Town Museum
Den Gamle By (The Old Town Museum) este muzeul national in aer liber de istorie si cultura urbana al Danemarcii. O atractie unica compusa din mai multe muzee si expozitii.

Legetøjsmuseet (Muzeul de jucarii)
Acest muzeu este o exprienta extraordinara atat pentru copii, cat si pentru adulti. Sunt expuse in jur de 5 000 de jucarii din anii 1600-1900.

Moesgaard Museum
Arhitectura spectaculoasa face din acest muzeu un loc in care poti afla multe despre istorie intr-un mod revolutionar.

Tivoli Friheden
Tivoli Friheden este un parc tematic situat in padurea Marselisborg. Locul este un mix intre un parc de distractie, locuri de joaca, poteci si restaurante.

The Concert Hall Aarhus
Sala de concerte gazduieste o varietate de activitati artistice. Aici poti asculta si vizita Academia Roiala de Muzica, Orchestra Simfonica din Aarhus, Opera Nationala Daneza sau Sala de Cocerte Aarhus.

Cel mai important suvenir

Aarhus este locul perfect din care sa achizitionati piese de design nordic pe care nu le gasiti nicaieri in alte parti. Fie ca sunt din ceramica, sticla sau portelan, obiectele vor fi o amintire excelenta.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics