Alesund

Alesund este un oras situat in provincia Møre og Romsdal din Norvegia si are 45 de mii de locuitori. Orasul se diferentiaza prin arhitetura Art Nouveau (Arta Noua) si prin peisajele impunatoare. Teritoriul orasului se intinde pe 7 insule si este inconjurat de fiorduri, lucru care il face cu atat mai unic.

Populatia – 45,033 de locuitori
Moneda – Coroana norvegiana
Limba vorbita – Norvegiana
Religia – Adventista

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 3.0 3.0 5.0 7.0 11.0 13.0 15.0 15.0 12.0 10.0 6.0 4.0

Obiective turistice

Art Nouveau Ålesund
Pentru o privire de ansamblu asupra minunatei arhitecturi a orasului, nimic nu e mai potrivit decat o plimbare pe jos in care sa poti privi impunatoarele cladiri.

Ålesund Town Park
Dupa ce termini de explorat te poti delecta cu o panorama de pe muntele Aksla pe care nu o vei uita curand. Parcul este, de asemenea, plin de gradini, scari si statui.

Ålesund Aquarium
Acesta este locul perfect pentru a afla despre diversitatea faunei marine din Ålesund.

Godøy
Insula Godøy este una dintre cele mai interesante locuri din Ålesund, faimoasa fiind pentru relieful muntos, cat si pentru un vechi turn far.

Runde Island
Partea de sud-vest a orasului Ålesund are in componenta insula Runde, cunoscuta in mod special pentru numarul mare de pasari, aproximativ 500.000, care invadeaza insula in fiecare an.

Cel mai important suvenir

Berea artizanala din Alesund este unul dintre cele mai speciale lucruri pe care le puteti cumpara din Alesund. Desi este mai tare, gustul nu il veti intalni la alte beri din lumea intreaga.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics