Ancona

Ancona este un oras situat in regiunea Marche, Italia si are deschidere la Marea Adriatica. Orasul se afla in apropiere de Roma si Bologna. Cultura, istoria, dar si cadrul pitoresc fac din Ancona o destinatie perfecta de vacanta.

Populatia – 102.997 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Italiana
Religia – Cretinism

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 9.2 1.2 13.6 16.9 21.7 25.6 28.2 28.1 24.5 19.4 13.9 10.4

Obiective turistice

Biserica Santa Maria della Piazza
Biserica este situata in centrul orasului, fiind una dintre cele mai importante cladiri religioase din oras.

Lazzaretto
Lazzaretto este o cladire pentagonala ce acopera o suprafata de 20 de mii de metri patrati. Scopul initial al acestei constructii a fost acela de a apara autoritatile de potentialele boli ce puteau fi aduse pe vase.

Palatul Episcopial
Palatul gazduieste Muzeul Diecezan. De asemenea, cladirea pastreaza ruine medievale ale manastirii in care a trait si a murit Papa Pius al II-lea.

Arcul lui Traian
Este unul dintre cele mai importante monumente romane din Ancona. A fost ridicat intre anii 100-116 d.Hr. cu ajutorul arhitectului Apollodor din Damasc. De aici a pornit Traian in razboiul impotriva dacilor.

Fantana Calamo
Fantana are origine greaca si a fost incorporata in zidurile orasului inca din Evul Mediu, fiind denumita si Fantana celor 13 izvoare.

Cel mai important suvenir

Orasul este recunoscut pentru mezelurile unice in lume. Aici veti gasi cele mai interesante combinatii de gusturi pentru carnati, prosciutto sau sunca.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics