Barcelona

Barcelona este capitala Cataloniei din nord-estul Spaniei. Orasul are 1.6 milioane de locuitori, fiind al doilea oras ca marime din țară, după Madrid. Este situat pe coasta Mediteranei si este considerat un oras unic in Europa datorita locurilor si activitatilor unice pe care le poti vizita sau face acolo.

Populatia – 1.6 milioane de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Catalana, spaniola
Religia – Crestinism

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 14.8 15.6 17.4 19.1 22.5 26.1 28.6 29.0 26.0 22.5 17.9 15.1

Obiective turistice

Catedrala Sagrada Familia
Catedrala este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Barcelona. Desi inceputa in 1882, constructia edificiului continua si in prezent cu ajutorul banilor stransi din bilete sau donatii.

Arcul de Triumf
Arcul de Triumf din Barcelona este construit din piatra rosie, fiind decorat cu sculpturi din piatra. In partea de sus a constructiei se afla emblema Barcelonei care ilustreaza toate cele 49 de provincii ale orasului.

Parcul orasului
Parcul este una dintre oazele de verdeata ale orasului si include, pe langa cladiri vechi, si o gradina zoologica care este cu siguranta atractia principala a locului.

Muzeul Pablo Picasso
Muzeul gazduieste o colectie de 3500 de lucrari ale artistului, multe dintre lucrari fiind donate chiar de Picasso de-a lungul vietii pentru ca acesta isi dorea sa ilustreze relatia speciala pe care o avea cu orasul.

Catedrala La Seu
Catedrala La Seu este cea care ocroteste orasul. Este construita in stil gotic inca din secolul XIII.

Cel mai important suvenir

Barcelona este impanzita de magazine de ceramica de unde puteti cumpara ulcioare lucrate manual sau pictate in stilul lui Gaudi, arhitectul care s-a ocupat de reconstructia Catedralei Sagrada Familia.

Cum se ajunge in port

Pentru a ajunge din oras in port puteti folosi transportul public. La 5 minute de port de afla statia de metrou Drassanes. Dupa ce ati ajuns in port veti gasi un autobuz numit T3portbus care trece prin toate terminalurile. De asemenea, din aeroport pana in port puteti lua un taxi. Va fi o calatorie de 25 de minute care costa maximum 30 de euro. Varianta mai ieftina este sa luati autobuzul Aerobus pana in Catalunya, iar mai apoi metroul pana la statia mentionata mai sus.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics