Belize City

Orasul Belize este capitala statului cu acelasi nume care se afla la capatul Peninsulei Yucatan, cu vedere la Marea Caraibelor. In sudul orasului Belize exista inca 30 de sate ramase de la mayasi, in special in cartierul Toledo, care pastreaza un mod traditional de viata.

Populatie - 57.169 de loc
Moneda - Dolari Belize
Limba vorbita - Engleza
Religia - Romano-Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 27.6 28.3 29.5 30.7 31.8 31.3 31.1 31.3 31.0 30.2 29.1 28.0

Obiective turistice

Muzeul din Belize
Muzeul se afla in cartierul Fort George in fosta inchisoare a tarii construita in 1922. Muzeul mai pastreaza o celula in starea sa originala, cu desenele facute pe pereti de detinutii inchisi acolo.

Podul Swing
Primul pod construit peste gura de varsare Belize a fost finalizat in 1818. Este si primul pod din lume cu un sistem swing care este operat manual. Fiind situat in centrul orasului, a devenit o atractie turistica.

Catedrala St. John
Este cea mai veche biserica anglicana din America Centrala. A fost construita de sclavi cu caramizi aduse din Marea Britanie, intre anii 1812 si 1820.

Resedinta Guvernamentala
Acest conac a fost folosit ca resedinta pentru guvernatorii din Belize si administrator din Marea Britanie. Casa este astazi un centru cultural si muzeu cu gradini si camere spatioase.

Lamanai
Puteti descoperi arhitectura mayasa facand o excursie prin peisajele exotice ale orasului Belize. Ruinele Lamanai sunt unele dintre cele mai faimoase si exploatate situri arheologice mayase din Belize.

Cel mai bun suvenir

Impletirea cosurile mayase este o arta traditionala a femeilor din sudul orasului Belize. Fiecare cos are un design unic care se realizeaza in cateva zile pentru ca sunt facute manual.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics