Bergen

Inconjurat de 7 dealuri si 7 fiorduri, Bergen este al doilea cel mai mare oras din Norvegia. A fost fondat acum 900 de ani si are radacini in epoca vikingilor.

Populatia – 239.209 de locuitori
Moneda – Coroana Norvegiana
Limba vorbita – Norvegiana
Religia – Protestanta

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 4.4 4.8 7.1 11.5 14.9 18.0 20.7 19.4 15.9 12.2 8.2 4.9

Obiective turistice

Bryggen
Bryggen este cel mai vechi cartier al orasului care a purtat un rol important in Imperiul Ligii Hanseatice. Vechile cladiri din lemn construite de-a lungul portului au fost introduse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1979.

Kode 4
Deschis ca muzeu in 2003, aceasta cladire a fost sediul central al companiei de energie electrica. Acum se pot admira galerii de arta cu lucrari semnate de Klee, Picasso si Miro.

Escaladarea fiordurilor norvegieni
Vikingii au fost unii dntre cei mai duri oameni si erau alpinisti iscusiti care reuseau sa escaladeze fiordurile norvegiene. Turistii au si ei posibilitatea de a-si testa rezistenta in fata Norvegiei.

Muntele Ulriken
Este cel mai inalt munte din Bergen si cel mai bun loc pentru a vedea o panorama a orasului. Pentru a ajunge in varf se pot face drumetii, se poate merge cu autobuzul sau cu telecabina.

Cel mai important suvenir

Picturile locale pot surprinde magia fiordurilor intr-un mod diferit fata de o fotografie. Frumusetea lor mistica se poate gasi surprinsa intr-un tablou suvenir care va fi pastrat mult timp.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics