Cadiz, Sevilla

Orasul Cadiz este situat in regiunea Andaluzia a Spaniei si este considerat unul dintre cele mai vechi orase din Europa. Initial s-a dezvoltat ca un port pentru comertul international, iar astazi a devenit unul dintre cele mai festive si exuberante orase din lume.

Populatia – 123.948 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Spaniola
Religia – Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 16.0 16.8 18.8 19.9 22.1 25.3 27.7 27.9 26.3 23.4 19.6 16.9

Obiective turistice

Las Puertas de Tierra
Dupa multe modificari, de la un perete primitiv din secolul XV, zidul a fost transformat intr-o fortificatie care asigura paza orasului. In centru se afla intrarea in oras, si mult timp a fost singura intrare de pe uscat.

Catedrala Nueva
Catedrala a fost construita in stil baroc si a fost descrisa de Richard Ford ca un accident naufragiat pe nisipuri miscatoare. Este acoperita de o cupola de aur si ascunde numeroase comori bisericesti in cripta compozitorului Manuel de Falla.

Turnul Tavira
Turnul ofera una dintre cele mai bune vederi ale orasului si te poarta intr-o calatorie in timp, in secolul XVII, cand orasul era cunoscut in lume pentru comertul pe care il facea cu Indiile de Vest.

Castelul San Sebastian
Castelul San Sebastian este o fortareata construita pe o insula mica, situata la capatul plajei La Caleta. Conform unei legende locale, insula a adapostit si templul lui Kronos.

La Playa de la Caleta
Este cea mai populare plaja o orasului Cadiz si este situata intre castelul San Sebastian si Santa Catalina. I-a fost acordat premiul Steagul albastru si a aparut in unul din filmele cu James Bond, Die Another Day.

Cel mai important suvenir

Orasul Cadiz este supranumit capitala bauturii Sherry pentru ca este produsa de localnici si se poate gasi in toate supermarketurile. In acelasi timp, este si un suvenir care transmite o parte a culturii orasului catre cei care ii calca pragul.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics