Corfu

Corfu este o insula ce apartine de Grecia, situata in Marea Ionica. E a doua insula ca marime din aceasta mare si are mai multe insule mici care formeaza cel mai nordic punct al Greciei. Insula exista inca de la inceputurile Greciei. Numele este o combinatie intre doua simboluri ale apei: zeul Poseidon si raul Asopos.

Populatia – 102.071 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Greaca
Religia – Ortodoxa

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 13.9 14.2 16.0 19.0 23.8 28.0 30.9 31.3 27.6 23.2 18.7 15.3

Obiective turistice

The Archaeological Museum
Muzeul Arheologic a fost inaugurat in 1967 si a fost construit pentru a gazdui partea frontala a templului lui Artemis ce a fost descoperit in secolul XX. Frontonul templului a fost descris de ziarul New York Times ca fiind cel mai deosebit exemplu de sculptura arhaica existenta.

Church of Saint Spyridon
Insula este impanzita de biserici, insa aceasta Catedrala este pe departe cea mai faimoasa. Sfantul Spiridon este patronul insulei. Biserica are un turn cu clopot imens. Toate trupele societatilor filarmonice din oras tin in acest loc spectacole deosebite.

The Music Museum of the Philharmonic Society
Muzeul se afla in cladirea filarmonicii din Corfu si are o colectie impresionanta de instrumente, picturi si documente care spun istoria muzicii din oras, dar si a celorlalte insule din Marea Ionica.

Spianáda
Spianáda este cea mai mare piata din Balcani, fiind situata in centrul orasului. Cladirile care o marginesc au o frumoasa arhitectura franceza. Acolo poti participa la jocuri de cricket sau la diferite concerte care se organizeaza pe tot parcursul anului.

The Banknote Museum
Muzeul Bancnotei este unul dintre cele mai interesante locuri de pe insula. Edificiul detine o colectie variata de monede grecesti din 1822 pana in ziua de astazi.

Cel mai important suvenir

Ca orice alt loc, Corfu are numeroase magazine de suveniruri, unele mai originale, altele mai putin originale, insa daca doriti sa cumparati ceva unic exista buticuri care vand artefacte facute din lemn de maslin de catre localnicii insulei.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics