Costa Maya

Chetumal este un oras situat pe coasta de est a Peninsulei Yucatan din Mexic. Este capitala statului Quitana Roo si are 151.243 de locuitori. Chetumal este un port important pentru regiune si punctul principal de schimb cu regiunea vecina, Belize. Chetumal este in plina dezvoltare, lasand in urma statutul de oras mic.

Populatia – 151.243 de locuitori
Moneda – Peso mexican
Limba vorbita – Spaniola
Religia – Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 28.5 29.5 30.7 32.1 32.7 32.3 32.4 32.8 32.5 31.5 30.0 28.8

Obiective turistice

Cultural Center of the Fine Arts
Centrul Cultural este situat chiar in centrul orasului. Initial, edificiul a gazduit prima scoala din Quintana Roo, scoala Belisario Domínguez, avand astfel o importanta deosebita pentru oras.

Museum of the Mayan Culture
Muzeul Culturii Maya este cel mai mare si cel mai cuprinzator muzeu din acest stat dedicat culturii maya. Are o colectie importanta de arta clasica si reproduceri autentice care explica foarte bine dezvoltarea culturii maya inca de la origini.

Monument to the Flag
The Monumento a la Bandera a fost construit in 1943 si este primul monument construit in oras. Frumosul obselisc este decorat, pe fiecare parte, cu un ceas pozitionat intre doi vulturi aurii, iar in fata acestuia se afla o esplanada.

Ecological Park
Parcul ecologic din Chetumal este dedicat in intregime naturii. Este amenajat ca un sanctuar al vietii salbatice si este considerat locul in care poti studia in adevaratul sens tot ce tine de flora si fauna orasului, dar in care poti afla mai multe si despre primii locuitori ai insulei.

Oxtankah Maya Site
Situl arheologic Oxtankah Maya este situat in nord-estul orasului si se crede ca a fost un centru de comert intre anii 200 si 600 d.Hr. In prezent, in zona a fost amenajat un parc inconjurat de structuri de piatra.

Cel mai important suvenir

Mexic este cel mai mare producator de cafea din lume. Astfel, in Chetumal veti gasi cafea organica cu un gust deosebit, cafea pe care n-o veti putea cumpara din nici un oras al lumii. Are o savoare aparte si un ambalaj pe masura.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics