Cozumel

Cozumel este o insula din Marea Caraibelor situata pe coasta estica a Penisulei Yucatan din Mexic, in apropiere de Canalul Yucatan. Economia orasului se bazeaza in totalitate pe turism. Insula este locul perfect pentru plaja, sporturi de apa si tratamente spa. Orasul principal de pe insula este San Miguel de Cozumel.

Populatia – 100.000 de locuitori
Moneda – Peso mexican
Limba vorbita – Spaniola
Religia – Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 28.6 29.1 30.9 32.0 32.7 32.4 32.6 33.0 31.9 30.7 29.7 28.6

Obiective turistice

Chan Santa Cruz
Chan Santa Cruz este numele unui vechi sanctuar din Cozumel dedicat miscarii religioase Maya Cruzob. In jurul acestui loc s-a stabilit populatia maya, in 1847. Ruinele acestuia pot fi vizitate si in prezent.

Mexico Park Cozumel
Parcul Cozumel iti ofera o adevarata experienta in care sa descoperi bogatia si diversitatea culturala a orasului. Parcul cuprinde un muzeu de arta folk, o parte in care poti vedea cele mai faimoase locuri din oras, in miniatura, un resturant si un magazin de suveniruri.

Mayan Steam Lodge
In acest loc vei avea parte de o baie cu aburi autentica, in acelasi mod in care o practicau si populatia maya. Este locul perfect in care sa iti purifici corpul, mintea si spiritul si in care sa afli secretele maiasilor si lucruri interesante despre cultura lor.

Muzeul Insulei Cozumel
Muzeul insulei este situat intr-o cladire istorica, cu patru incaperi. Fiecare spatiu este dedicat istoriei si geografiei orasului Cozumel. Este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insula, fiind considerat un instrument de educare atat a locuitorilor, cat si a turistilor interesati.

Punta Sur Eco Park
Punta Sur Eco Park este unul dintre cele mai cautate destinatii de catre turisti datorita varietatii de activitati ce pot fi facute aici. Puteti vedea animale marine, practica sporturi de apa sau pur si simplu va puteti relaxa pe frumoasele plaje din parc.

Cel mai important suvenir

Ciocolata mexicana este una dintre cele mai unice din lume, mai ales cand vine vorba despre sortimentele cu scortisoara si alune. O puteti cumpara alaturi de un molinillo, o unealta de lemn tipic mexicana folosita pentru a prepara ciocolata calda sau pentru a topi ciocolata.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics