Dubai

Dubai este cel mai populat oras din Emiratele Arabe Unite, avand 2.459.068 de locuitori. Este situat pe coasta sud-estica a Golfului Persic si este unul dintre cele 7 emirate care alcatuiesc statul. Dupa 1969 Dubai a devenit o adevarata putere datorita zacamintelor de petrol descoperite. Stilul de viata vestic au transformat orasul intr-o destinatie de vacanta de lux care combina foarte bine modernul cu traditionalul. Dubai este un oras al superlativelor, un oras vizitat anual de peste 10 milioane de turisti din toata lumea.

Populatia – 2.459.068 de locuitori
Moneda – Emirati dirham
Limba vorbita – Araba
Religia – Islam

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 24.0 25.4 28.2 32.9 37.6 39.5 40.8 41.3 38.9 35.4 30.5 26.2

Obiective turistice

Burj Khalifa
Burj Khalifa este cea mai importanta cladire din Dubai, fiind cea mai inalta cladire din lume. Are 829.8 metri inaltime. Nu trebuie sa ratati privelistea de care veti avea parte daca veti urca pana la etajul 124. Aici veti avea parte si de o prezentare multimedia despre Dubai si despre constructia edificiului. Burj Khalifa este inconjurata de gradini special amenajate.

Jumeirah Mosque
Moscheea Jumeirah este considerata una dintre cele mai frumoase edificii de acest tip din Dubai, fiind un exemplu deosebit de arhitectura islamica. Structura de piatra este construita dupa traditia medievala Famitid cu numeroase detalii sculptate pe intregul edificiu. In timpul noptii moscheea este cuprinsa de un joc de lumini.

Burj Al-Arab
Burj Al-Arab este cel mai inalt hotel din lume, avand 321 metri. Hotelul a fost construit pe o insula artificiala pe coasta Dubaiului. Design-ul cladirii a fost conceput in forma unei panze de corabie, iar in timpul noptii cladirea este cuprinsa de un joc de lumini colorate. Este unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, insa doar cladirea in sine este grandioasa.

Dubai Mall
Dubaiul a fost denumit capitala shoppingului in Orientul Mijlociu si orasul aurului. Orasul are peste 70 complexe de magazine, iar Dubai Mall este, printre altele, cel mai mare mall din lume. Arhitectura moderna, numeroasele magazine si restaurante fac din acest loc unul pe care nu trebuie sa-l ratati. Veti avea ocazia sa faceti diverse cumparaturi.

Dubai Miracle Garden
In 2013, in Dubai, a fost amenajata cea mai mare gradina de flori din lume, pe un teritoriu de 72 de mii de metri patrati. Aici cresc peste 45 de milioane de specii de plante, iar pentru a le uda se foloseste un sistem de irigatii care refoloseste apa. In timpul verii cand temperaturile cresc foarte mult gradina este, insa, inchisa.

Cel mai important suvenir

In Dubai aurul este mult mai ieftin decat in alte parti ale lumii. Orasul aurului are peste 250 de magazine de obiecte si bijuterii din acest material pretios. Aproape tot ce sclipeste in Dubai este cu siguranta aur. Nu ezitati sa vizitati cateva magazine si sa va cumparati o bijuterie deosebita.

Cum se ajunge in port

Portul din Dubai are trei terminale pentru vasele de croaziera, toate fiind situate unul langa altul. Veti gasi aici destule taxiuri, insa cursa va incepe de la intrarea in port. Pana la Dubai Mall distanta este de 10 minute de mers cu masina, iar cursa costa 10 euro. De asemenea, in port se afla si autobuze care merg in mai multe directii ale orasului. Pentru a ajunge din aeroport in port puteti lua un taxi. Cursa va dura 15 minute si va costa 15 euro.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics