Flam

Flåm este un sat din Flåmsdalen situat in Aurland, Norvegia. Orasul a devenit oras turistic inca din secolul 19 si primeste in jur de 450 de mii de turisti anual datorita peisajelor pitoresti, fiordurilor si a reliefului. Este un loc perfect pentru plimbari cu bicicleta, relaxare si mai ales liniste. In Flam veti avea parte de peisaje pe care nu le veti uita niciodata.

Populatia – 350
Moneda – Coroana
Limba vorbita – Norvegiana
Religia – Luterana

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C -1.0 -1.0 1.0 4.0 10.0 13.0 15.0 13.0 9.0 5.0 1.0 -1.0

Obiective turistice

Flåm Church
Flåm Church este o biserica parohie construita in 1670 de catre Magne Essen. A fost ridicata din lemn si are 160 de locuri. In locul bisericii a fost initial o alta biserica, mai veche, care a fost demolata. Este inconjurata de dealuri inalte, impadurite, creand astfel cadrul perfect pentru un moment de reculegere.

The Flåm Railway Museum
The Flåm Railway Museum ofera o intreaga perspectiva asupra unuia dintre cele mai abrupte sistem de cai ferate din Europa. In spatele constructiei acestuia a fost o intreaga provocare, iar aici veti afla totul si despre oamenii care au facut acest lucru posibil. De asemenea, in muzeu se afla expuse locomotive vechi, dar si fotografii si artefacte.

The Flåm Railway
Calea ferata din Flam ofera una dintre cele mai frumoase calatorii cu trenul din lume si este una dintre atractiile turistice de top din Norvegia. In timpul calatoriei cu trenul veti observa o natura deosebita, cascade, munti, peste 20 de tuneluri si fiorduri. Calea ferata corespunde liniei Oslo – Bergen.

Cel mai important suvenir

Cele mai frumoase suveniruri pe care le puteti aduce cu voi acasa din Flam sunt fotografiile spectaculoase pe care le veti face, insa pentru a avea un obiect ca amintire puteti cumpara machete ale unor locomotive si trenuri vechi.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics