Geiranger

Geiranger este bijuteria fiordurilor norvegiene, un oras situat in partea de vest a Norvegiei. Este un peisaj de basm cu cascade salbatice, zone muntoase acoperite de zapada si fiordul de un albastru fantastic.

Populatie – 250 de locuitori
Moneda – Coroane norvegiene
Limba vorbita – Norvegiana
Religia – Luterani

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 3.4 3.6 5.7 9.0 14.9 17.9 18.5 18.0 14.1 11.1 6.4 4.2

Obiective turistice

The Bridal Veil
Este una dintre cele mai faimoase cascade din Norvegia si este cunoscuta sub numele de Brudesloret (Voalul Miresei). Cascada se varsa in fiordul Geiranger, la vest de cascada Sapte Surori.

Dalsnibba
Este una dintre atractiile principale ale orasului Geiranger. Acest varf de munte ofera o vedere uimitoare asupra platoului Dalsnibba. Puteti cumpara din varf diferite suveniruri, imbracaminte sau carti.

Tafjord Kraftverkmuseum
Micul sat Tajford a fost un furnizor important de energie. In 1923 a fost construita prima statie de alimentare si a ramas in uz pana in 1989. In 1991, statia de alimentare a fost transformata intr-un muzeu hidroelectric.

Colectia de masini
Masinile sunt expuse la Hotelul Union si fiecare dintre ele are o istorie aparte. O masina este expusa la receptie, iar celelalte opt in muzeul din incinta hotelului. Oaspetii pot inchiria masinile, cu un sofer, pentru calatorii scurte.

Biserica din Geiranger
Biserica a fost construita in 1842 si are o forma octogonala si o capacitate de 120 de persoane. Pe acelasi loc au fost construite 3 biserici, prima a fost demolata in 1742, iar a doua a luat foc in 1841.

Cel mai important suvenir

Exista doua centre comerciale in centrul orasului, cu diverse tipuri de magazine, cafenele si restaurante. Puteti gasi diferite suveniruri, de la obiecte realizate manual, la piese de arta si imbracaminte.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics