Genova

Genova este un oras din nordul Italiei, capitala a Linguriei si are aproximativ 700 de mii de locuitori. Este principalul port pentru insulele Corsica si Sardinia si un important centru cultural al Italiei. In anul 2004 a fost desemnat Capitala Culturala Europeana.

Populatia – 700.000 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Italiana
Religia – Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 11.5 12.2 14.6 16.8 20.5 23.9 27.3 27.7 24.4 20.0 15.1 12.5

Obiective turistice

Portul Vechi
Vechiul port din Genova a fost modernizat si are multe puncte de interes pentru turisti. Printre acestea se numara Acvariul, Globul de sticla al biosferei, magazine si centre de conferinta.

Galeria Nationala
Galeria a fost locuita in trecut de familii nobile, iar acum gazduieste opere de arta si mobilier vechi. Edificiul ilustreaza intreaga cultura genoveza.

Palatul Bianco
Palatul Bianco se afla in centrul orasului si a fost modernizat de-a lungul timpului in concordanta cu stilul vremurilor noi. In schimb, interiorul contine numeroase galerii de arta ale pictorilor din Italia, Spania sau Franta.

Catedrala Bunei Vestiri
Aceasta Catedrala este una dintre cele mai importante din nordul Italiei, fiind construita in stil baroc, iar in trecut a avut si rol de aparare.

Farul din Genova
Acest Far are o importanta deosebita pentru portul orasului, fiind si farul principal. Este unul dintre cele mai vechi monumente de acest fel din lume.

Cel mai important suvenir

Genova este recunoscuta pentru bucataria traditionala mediteraneana care impresioneaza prin bogatia de gusturi si arome. Insa, cel mai faimos aliment genovez este cu siguranta pesto care are o aroma deosebita.

Cum se ajunge in port

Portul din Genova este cel mai important port al Italiei la Marea Mediterana. Din aeroport spre port puteti lua un autobuz pentru 6 euro, insa daca aveti bagaje multe va fi nevoie de un taxi care poate costa intre 20 si 40 euro.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics