Hellesylt

Hellesylt este un oras din Stranda, Norvegia si este o destinatie de vacanta cunoscuta. Acest centru viking traditional este vizitat de peste 100 de nave de croaziera si 200.000 de turisti anual.

Populatie – 500 de locuitori
Moneda – Coroane Norvegiene
Limba vorbita – Norvegiana
Religia – Luterana

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 2.2 1.1 2.8 7.2 11.1 13.9 17.2 17.2 12.8 7.2 3.9 1.1

Obiective turistice

Cascada Hellesylt
Este una dintre cele mai mari atractii turistice, iar la inceputul verii este cea mai spetaculoasa datorita ghetii care se topeste.

Storfjorden
Este al cincilea cel mai mare fiord din Norvegia si se intinde pe 110 de km. Peisajul de-a lungul fiordului este amestecat cu maluri foarte abrupte si vai blande. Cu o adacime de 679 de metri, se poate face o plimbare cu barca si se poate merge la pescuit.

Geiranger
Dupa prima nava de croaziera care a ancorat aici in 1869, Geiranger a devenit cel mai faimos fiord al Norvegiei. Muntii Vesterasfjellet si Skagefla ofera mai multe trasee de drumetie, excursii cu canoe sau caiac ghidate.

Valea Norangsdalen
Valea Norangsdalen, cunoscuta sub numele ”valea ascunsa", este cea mai salbatica zona din Norvegia. In mijlocul ei s-a format un lac, in urma unei alunecari de teren a raului Norang.

Cel mai important suvenir

Puteti achizitiona suveniruri de la magazinele localnicilor care vand diferite obiecte realizate manual, cani si tricouri cu principalele atractii turistice, sau magneti de frigider.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics