Katakolon

Katakolon este un oras din Elis, vestul Greciei. Are 601 locuitori si, desi este un oras mic, este o destinatie de vacanta in care primeaza relaxarea, peisajele fabuloase, dar si locurile istorice. La nord-vest de oras se afla vechiul Olympia, un oras din Grecia Antica.

Populatia – 601 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Greaca
Religia – Ortodoxa

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 14.6 15.0 17.2 19.8 24.6 28.9 31.7 31.8 29.1 24.7 19.3 15.9

Obiective turistice

Vechiul Port Olympia
Daca vizitati Katakolon nu trebuie sa ratati acest vechi port. Veti putea vedea ramasitele vechiului oras Olympia, locul in care se desfasurau jocurile olimpice in perioada clasica.

Castelul Pontikokastro
Ramasitele vechiului Castel Pontikokastro pot fi vazute in nord-estul noului si modernului port al orasului, ca o trecere de la vechi la nou. Desi castelul este in mare parte distrus, ruinele inca contureaza foarte bine falnicul castel care a fost demult.

Muzeul de Tehnologie Greceasca Antica
Muzeul a fost fondat de Kostas Kotsanas si gazduieste 200 de reconstructii ale mecanismelor si inventiilor care dateaza din Grecia Antica, din anii 2200 i.Hr. si 100 d.Hr. Ghidul muzeului vorbeste atat in engleza, cat si in franceza, iar intreg spatiul este plin de postere, diagrame si materiale video care explica mai bine cum au fost construite exponatele.

Templul lui Apollo Epicurius
Templul lui Apollo Epicurius a fost construit intre anii 420 si 400 i.Hr. de catre Iktinos, unul dintre cei doi arhitecti ai Panteonului din Atena. Templul a fost dedicat Zeului Apollo, care a fost in mitologia greaca si romana zeul luminii si al artelor.

Lacul Kaiafas
Lacul si imprejurimile acestuia constituie locul suprem de relaxare. Este incojurat de paduri de pin, munte, spa-uri si plaje aurii spectaculoase. Se spune ca aici este locul in care si zeii Olimpului veneau sa se relaxeze.

Cel mai important suvenir

Nimic nu se compara cu taria si savoarea cafelei facute in Katakolon. Veti gasi diferite feluri de cafea la magazinele din oras, iar localnicii va vor spune cum s-o pregatiti pentru a obtine cea mai buna cafea.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics