Kiel

Kiel este capitala landului Schleswig-Holstein din Germania. Este situat la aproximativ 90 de km de Hamburg, pe coasta Marii Baltice. Cei 235.366 de locuitori fac din Kiel cel mai populat oras din nordul landului. Orasul este gazda celui mai mare eveniment de navigatie din lume, Kiel Week.

Populatie – 235.366 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Germana
Religia – Crestinism

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 2.0 3.0 6.0 11.0 16.0 20.0 21.0 21.0 18.0 13.0 8.0 4.0

Obiective turistice

Catedrala Sfantul Nicolae
Catedrala Sfantul Nicolae este cea mai veche cladire din oras, fiind construita in secolul XIII. In fata edificiului se afla o faimoasa sculptura facuta de artistul Ernst Barlach, numita Geistkämpfer.

Laboe
Laboe este un oras traditional situat pe malul marii, in Fiordul Kiel, un oras in care puteti vedea stilul de viata autentic al celor de acolo. Pe plaja puteti practica mai multe sporturi de apa si puteti vedea un submarin din Al Doilea Razboi Mondial.

Gradina Botanica
Gradina Botanica din Kiel gazduieste peste 14 mii de specii de plante din cele mai diverse, din toate ecosistemele lumii. De asemenea, are o colectie impresionanta de copaci ce provin din Asia, America si Europa.

Muzeul de Etnologie
Muzeul se intinde pe o suprafata de 40 de hectare cu campuri si iazuri si mai mult de 60 de cladiri istorice, ferme si mori. Este locul perfect in care sa aflati cate mai multe lucruri despre cultura orasului.

Muzeul Maritim
Muzeu se afla intr-o cladire a carui scop principal a fost sa protejeze arhitectura secolului XVI si in acelasi timp sa spuna istoria maritima a orasului Kiel. Camerele edificiului sunt pictate si gazduiesc diferite expozitii de-a lungul anului.

Cel mai important suvenir

Nu puteti pleca dintr-un oras atat de renumit pentru sporturile de apa fara cateva suveniruri care sa demonstreze acest lucru, fie ca sunt vapoare in miniatura, vapoare pe care sa le construiti in sticla sau diferite brelocuri sau panze cu ancore cusute de mana.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics