Koper

Koper este un oras situat in Slovenia, pe coasta Marii Adriatice, in comuna cu acelasi nume. Orasul este considerat un loc ce are un rol important in economia si turismul tarii datorita resurselor naturale si a biodiversitatii unice.

Populatia – 24.996 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Slovena
Religia – Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 6.0 8.0 11.0 15.0 19.0 23.0 26.0 26.0 22.0 18.0 12.0 8.0

Obiective turistice

The Praetorian Palace
Palatul Pretorian a fost construit in secolul XV in piata orasului prin imbinarea a doua case din secolul XIII ce erau conectate de un coridor numit loggia. Desi a fost reconstruit de multe ori, in prezent este un exemplu deosebit de arhitectura gotica venetiana.

The Cathedral of the Assumption
Catedrala a fost construita in a doua jumatate a secolul XII si are unul dintre cele mai vechi clopote din Slovenia (dateaza din 1333). In mijlocul locasului se afla pictura Sacra Conversatione, una dintre cele mai bune picturi din Sovenia (1516), din timpul perioadei Renascentiste.

The Belgramoni Tacco Palace
Palatul Belgramoni Tacco este unul dintre putinele si cele mai frumoase exemple de arhitectura in stil baroc venetian din toata regiunea tarii. A fost construit in secolul XVII de doua familii burgeze care au dat si numele edificiului.

Columna Sfintei Iustina
Sfanta Iustina este conducatoarea spirituala a orasului, iar aceasta columna a fost construita in memoria ei in 1571, in cinstea eroilor Bataliei de Lepanto, una dintre cele mai mari batalii navale care a existat vreodata. Monumentul este construit in totalitate din piatra.

Muzeul Regional
Muzeul dateaza din 1911 si gazduieste o parte din istoria orasului, de la artefacte, documente si piese de arta, pana la mobilier vechi si obiecte din ceramica.

Cel mai important suvenir

Cand vorbim despre suveniruri tipice pentru Koper nu putem sa nu mentionam sarea. Nu trebuie sa plecati din oras fara sa cumparati sare. Veti observa ca gustul este unul diferit datorita metodelor traditionale prin care aceasta este produsa si este mult mai sanatoasa. Este recunoscuta international. In Japonia, restaurantele de top folosesc exclusiv aceasta sare.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics