Kotor

Kotor este un oras de coasta din Muntenegru. Orasul are 13.510 locuitori si este exemplu perfect de regiune cu peisaje pitoresti mediterane. Kotor face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO datorita Regiunii Naturale, Istorico-Culturale a zonei, fiind si unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale si cel mai sudic fiord din Europa.

Populatia – 13.510 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Muntenegreana
Religia – Ortodoxa

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 9.0 10.0 13.0 16.0 21.0 24.0 28.0 28.0 24.0 19.0 14.0 10.0

Obiective turistice

The Cathedral of Saint Tryphon (Sveti Tripun)
Construita in 1166, Catedrala Romano-Catolica este situata in Centrul Vechi al orasului. Sfantul Tryphon este patronul spiritual al Kotorului, iar edificiul construit in cinstea lui are o arhitectura romanica faimoasa.

Insula Maica Domnului
Insula Maica Domnului este o insula artificiala la care s-a muncit in jur de 200 de ani pentru a fi construita. Se spune ca marinarii au gasit pe stanca o icoana cu Maica Domnului, de aici si numele acesteia.

Centrul Vechi (Stari Grad)
Centrul Vechi al orasului are trei intrari cu trei porti, dintre care cea mai faimoasa este Poarta Marii ce a fost construita in 1555 de catre venetieni. Centrul este locul care releva cel mai bine frumusetea istorica a orasului.

Piața Armelor (Trg od Oruzja)
Piata Armelor este cea mai mare piata din oras si locul care imbina cel mai bine vechiul cu noul. Vei zari peste tot terase cochete si vei putea cumpara numerose lucruri. Turistii adora sa manance aici inghetata.

Cetatea San Giovanni
Cetatea San Giovanni se afla la 1200 de metri deasupra marii, iar ca sa ajungeti acolo trebuie sa urcati 1350 de trepte. Insa cand veti ajunge la cetate, sus, veti fi surprinsi de priveliste.

Cel mai important suvenir

Ajvar este un produs specific pentru Kotor, fiind un fel de salsa. Are consistenta unei paste de tomate si este in general facuta din patru ingrediente: ardei rosu, vinete, chilli si usturoi. Este un ingredient care va da un gust versatil oricarui preparat.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics