Kristiansand

Kristiansand, al cincilea cel mai mare oras din Norvegia, este un loc ideal pentru activitati recreationale, cum ar fi pescuitul, navigatul sau schiatul. De cateva zeci de ani arata o atentie sporita schimbarii climatice si reciclarii, astfel devenind un oras verde.

Populatie – 85.983 de locuitori
Moneda – Coroana Norvegiana
Limba vorbita – Norvegiana
Religia – Luterana-Evanghelica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 1.3 1.9 4.4 8.9 14.3 18.6 20.1 19.3 15.6 11.4 6.2 3.0

Obiective turistice

Gradina zoologica
Se afla la 11 km de oras si este cel mai vizitat loc din oras si se intinde pe o suprafata de 60 de hectare. Gradina este structurata in cinci parcuri separate: un parc de apa, unul tematic, un parc forestier, unul de distractii si gradina zoologica.

Farul Gronningen
Construit in 1878, este situat in partea de sud-est a coastei, la 8 km de oras. A devenit patrimoniu national in 1980 si este deschis pentru vizitatori zilnic, cu posibilitate de cazare peste noapte.

Cascada Kristiansand
Situata intr-un oras mic de langa Kristiansand, cascada este un loc popular pentru celebrul somon norvegian. Exista un mic pod construit peste cascada de unde se pot face fotografii care sa surprinda intregul peisajul.

Catedrala Kristiansand
Este a treia cea mai mare catedrala din Norvegia si este situata in centrul orasului. Are o capacitate de 1800 de oameni si are o inaltime de 70 de metri.

Cel mai important suvenir

Dale of Norway este o companie care produce cele mai celebre pulovere din lana din Norvegia. Au creat modele si pentru Jocurile Olimpice de iarna si este un suvenir potrivit pentru toata familia.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics