Lisabona

Lisabona este orasul capitala al Portugaliei si are in jur de 500 de mii de locuitori. Are deschidere la Oceanul Atlantic, fiind situat pe coasta de vest a Portugaliei. Orasul este un centru cultural european foarte important si este gazda multor evenimente de talie internationala.

Populatia – 552.700 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Portugheza
Religia – Romano-Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 14.8 16.2 18.8 19.8 22.1 25.7 28.2 28.3 26.5 22.5 18.2 15.3

Obiective turistice

Acvariul (Oceanario de Lisboa)
Acvariul din Lisabona este construit din sticla si otel si gazduieste peste 250 de mii de specii de animale si plante marine.

Muzeul Placilor de Ceramica
Dalele portugheze sunt renumite in toata lumea, iar muzeul acesta este locul perfect in care sa aflati intreaga lor istorie.

Catedrala Se
Catedrala Se este cel mai vechi locas de cult din oras si impresioneaza prin amestecul de stiluri arhitecturale care dau un aer unic intregului edificiu.

Turnul Vasco da Gama
Turnul este o constructie splendida ce ofera o priveliste deosebita asupra intregului oras.

Monumentul Exploratorilor
Monumentul Exploratorilor a fost ridicat in cinstea marilor exploratori portughezi, iar in fata edificiului a fost amplasat un pavaj, cadou din partea Africii de Sud, sub forma unei busole si a unei harti.

Cel mai important suvenir

Sapunurile portugheze sunt recunoscute la nivel international ca fiind produse de lux. Sunt perfecte atat pentru barbati, cat si pentru femei. Puteti alege diferite tipuri, fie ca doriti sapun normal sau sapun de barbierit.

Cum se ajunge in port

Portul se afla la o distanta mica fata de oras. Pentru a ajunge din centrul orasului pana in portul Lisabonei aveti mai multe optiuni. Trenul costa 1.25 euro, metroul 1.40 euro, iar un taxi poate ajunge intre 15 si 25 euro.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics