Marsilia

Marsilia a fost fondat acum mai bine de 2.600 ani si este cel mai vechi oras din Franta. Atractia cheie este orasul in sine, cu atmosfera specifica a unui oras port si capitala culturala europeana.

Populatia – 852.516 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Franceza
Religia – Romano-Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 11.8 12.9 15.5 17.9 22.2 25.7 29.1 28.7 25.0 20.4 15.0 12.6

Obiective turistice

Portul Vieux
Portul vechi a fost intotdeauna punctul de referinta al tuturor localnicilor. In secolul XIX, spatiul era folosit pentru comert in mare parte, iar astazi misuna de ambarcatiuni de agrement.

La Canebiere
La Canebiere este strada istorica a orasului Marsilia si este construita dupa bulevardul francez Champs Elysees. La Canebiere este punctul de legatura catre toate districtele orasului, deci si un punct potrivit de plecare pentru o plimbare pe strazile pline de istorie.

Le Panier
Districtul a fost construit pe ruinele vechiului oras grecesc Massalia si arata ca un district tipic mediteranean cu fatade multicolore. In trecut, aici locuiau oameni din clasa mijlocie si a fost considerat un obstacol in dezvoltarea economica a orasului.

Parcul national Calanques
Este singurul parc din Europa cu zone semi-urbane si maritime si si-a castigat renumele datorita biodiversitatii si a patrimoniului cultural caracteristic. Apele cristaline, plajele si diferite intrari stancoase fac parcul o atractie pentru turistii amatori de excursii sau inot.

Cel mai important suvenir

Numai Paris poate concura cu Marsilia in ce priveste amploarea si diversitatea de marfuri si magazine. Varietatea de suveniruri este la fel de mare, de la masti africane, la pulovere sau arta provensala.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics