Messina, Sicilia

Messina este un oras din Sicilia, Italia si are 351.882 de locuitori. Datorita asezarii, Messina este un oras de-o importanta deosebita inca din antichitate datorita portului natural la Marea Mediterana. In 1908 orasul a fost distrus in totalitate de un tsunami, insa de atunci orasul este din ce in ce mai prosper, fiind o destinatie turistica din ce in ce mai prospera.

Populatia – 351.882 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Italiana
Religia – Romano-Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 14.4 14.7 16.1 18.3 22.5 26.8 30.0 30.5 27.5 23.2 18.8 15.8

Obiective turistice

Muzeul Regional
Muzeul Regional din Messina gazduieste impresionanta colectie de arta a orasului si are expuse numeroase lucrari ale artistilor locali.

Duomo (Catedrala)
Duomo este una dintre cele mai impresionante catedrale din intreaga Sicilie. Altarul sculptat al locasului este al treilea ca marime din Europa. A ars in 1254, insa a fost reconstruita.

Piazza Del Duomo
Piata se afla in afara catedralei si are un ceas astronomic imens despre care se spune ca ar fi cel mai mare din lume. Mecanismele ceasului pot fi vazute de aproape.

Fontana di Orione
Fantana ilustreaza mitul lui Orion, despre care se spune ca ar fi fondatorul mitic al Messinei. A fost ridicata pentru a comemora construirea apeductului din oras.

Madonnino del Porto
Madonnino del Porto este o statuie uriasa din aur. Aceasta poate fi admirata din Piateta Batteria Masotto de unde aveti o vedere minunata asupra intregului port.

Cel mai important suvenir

Messina are o traditie veche in ceea ce priveste ceramica. Veti gasi cele mai originale obiecte in culori vii si forme dintre cele mai deosebite.

Cum se ajunge in port

Principalul port din Messina se afla chiar in oras, iar cea mai apropiata statie de tren se afla la 10 minute de port. Este mijlocul de transport perfect in cazul in care doriti sa vizitati imprejurimile.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics