Montego Bay

Montego Bay este al doilea oras ca marime din Jamaica. Are 244.400 de locuitori si este o destinatie turistica foarte frecventata de cei care isi doresc o vacanta fara griji. Orasul este inconjurat de munti, iar plajele si clima sunt ideale pentru o relaxare totala. Cristofor Columb a vizitat insula in 1494 si a denumit-o Golfo de Buen Tiempo, insa din cauza dominatiei spaniole de mai tarziu aceasta si-a schimbat denumirea in cea actuala.

Populatia – 244.400 de locuitori
Moneda – Dolar jamaican
Limba vorbita – Engleza
Religia – Protestantism

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 27.0 27.0 28.0 29.0 30.0 31.0 31.0 31.0 31.0 30.0 29.0 28.0

Obiective turistice

Doctor’s Cave Beach
Aceasta plaja este destinatia turistica principala din Montego Bay. A fost fondata in 1906 ca un club de inot de catre doctorul Cave, iar turistii vin acum aici datorita apei cristaline si a nenumaratelor sporturi pe care le pot practica pe plaja.

Church Street
Cele mai interesante cladiri din oras se afla de-a lungul acestei strazi, strada care este, de asemenea, cea mai pitoreasca din zona. Dupa o singura plimbare veti admira arhitectura autentica, dar veti cunoaste si stilul de viata al localnicilor.

St James Parish Church
St James Parish Church este cea mai frumoasa biserica de pe insula. A fost construita intre 1775 si 1782 sub forma unei cruci grecesti, insa a fost distrusa in urma cutremurului din 1957. A fost apoi reconstruita, iar acum este deschisa si turistilor care doresc sa o viziteze.

Montego Bay Marine Park & Bogue Lagoon
Parcul se intinde pe o suprafata de 10 kilometri. Aici puteti inota, practica sporturi de apa sau puteti admira flora si fauna jamaicana. Nu se percepe taxa de vizitare, insa puteti dona pentru a ajuta la intretinerea si conservarea locului.

Town House
The Town House a fost construita in 1765 din caramida rosie. De-a lungul timpului a gazduit o biserica, o sinagoga, diferite piete, iar astazi este un magazin de haine cu o arhitectura unica pentru acest oras.

Cel mai important suvenir

Nu puteti pleca din Montego Bay fara sa cumparati cafea jamaicana sau rom autentic. Le veti gasi la orice magazin de suveniruri, iar preturile sunt foarte mici. Veti avea o amintire pe masura experientei din oras.

Cum se ajunge in port

Portul din Montego Bay se afla la o distanta de 5 kilometri de centrul orasului. Pentru a ajunge in centrul orasului puteti lua un taxi, iar o cursa va costa 5 dolari. Nu este indicat sa mergeti pe jos, mai ales daca aveti foarte mult bagaj, pentru ca in oras este foarte cald.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics