Muscat

Muscat este capitala statului Oman si este situat pe coasta tarii, pe Marea Arabiei. Orasul este dominat de peisajul muntilor Hajar si se afla in apropierea Stramtorii Ormuz. Economia este dominata de comert si petrol, iar in ultimul timp a cunoscut o dezvoltare economica si a infrastructurii rapide.

Populatia – 800.00 de locuitori
Moneda – Rial
Limba vorbita – Araba
Religia – Islam

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 25.5 26.1 29.8 34.7 39.5 40.4 38.6 36.2 36.3 35.0 30.5 27.1

Obiective turistice

Muttrah Souq
Muttrah Souq este o piata traditonala araba care pastreaza stilul haotic caracteristic unei astfel de piete, dar combina stilul modern cu magazine cu acoperis din lemn. Cafeneaua traditionala de la intrarea din Souq este un loc de intalnire pentru localnici si unde va puteti opri sa savurati o cafea arabeasca si sa observati ritmul de viata al oamenilor.

Muttrah Corniche
Mutrah Corniche este supranumit Vechiul Muscat si face parte din orasul cu acelasi nume. In trecut a fost un port ocupat de portughezi, iar astazi este principala zona portuara a capitalei. Este o zona atractiva unde puteti admira cladirile istorice si moschei care dau o priveliste de neuitat la apusul soarelui.

Grand Mosque
Moscheea este o piesa glorioasa a arhitecturii islamice moderne si a fost un cadou pentru poporul dn Oman de la sultanul Qaboos cand s-au implinit 30 de ani de domnie. In sala principala de rugaciune puteti vedea un covor persan de 70 de metri lungime si 60 latime la care au lucrat 600 de femei timp de patru ani.

Palatul Sultanului
Palatul se afla in apropierea portului si este usor de recunoscut dupa pilonii in forma de ciuperci albastre si aurii. Pe latura interiora exista o alee de palmieri care duce la muzeul national si catre gradinile regale. Palatul a fost construit pe locul fostei Ambasade a Marii Britanii, iar astazi este folosit pentru ceremonii si evenimente importante.

Muzeul Bayt al Zubair
Muzeul se afla intr-o casa frumos restaurata unde puteti afla mai multe despre patrimoniul, traditiile si cultura statului Oman. Muzeul gazduieste numeroase expozitii internationale de arta pe care le puteti vizita si, de asemenea, va puteti relaxa la cafeneaua muzeului sau sa cumparati un cadou de la magazinul de suveniruri.

Cel mai important suvenir

Un loc celebru de unde puteti cumpara suveniruri este Muttrah Souq, o piata unde gasiti tamaie verde, pashmine sau khanjar, un cutit traditional purtat la talie de barbatii omanezi. De asemenea, puteti cumpara bijuterii de aur traditionale realizate de mesterii din zona.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics