Napoli

Napoli este un oras din sud-vestul Italiei si este al treilea oras ca marime din peninsula. Din 1995, Napoli se afla pe lista patrimoniulu cultural mondial al UNESCO, fiind si un oras important pentru Italia. Orasul este situat la jumatatea distantei dintre Vezuviu si zona vulcanica Campi Flegrei.

Populatia – 1.000.231 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Italiana
Religia – Catolica

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 12.5 13.2 15.2 18.2 22.6 26.2 29.3 29.5 26.3 21.8 17.0 13.6

Obiective turistice

Muzeul National de Arheologie
Muzeul gazduieste una dintre cele mai rare si mai frumoase colectii de artefacte greco-romane din lume.

Capela Sansevero
Capela este construita intr-un stil baroc unic si adaposteste impresionanta sculptura a lui Giuseppe Sanmartino, “Cristo Velato”, care ilustreaza, intr-un mod realistic, corpul lui Hristos acoperit de un voal.

Manastirea si Muzeul San Martino
Fost complex manastiresc si actual muzeu, edificiul impresioneaza prin arhitectura definita prin sculpturi, mozaicuri, marmura si picturi. Dateaza din anul 1325.

Castelul Sant Elmo
Desi in trecut a fost o cetate medievala, castelul atrage in continuare multi vizitatori datorita expozitiilor de arta si a muzeului care se afla in interiorul lui. Este situat pe un deal de unde privelistea asupra orasului este deosebita.

Parcul Villa Comunale
Parcul este construit inca din 1780 si a devenit cel mai important parc al regiunii. La inceputuri avea acces in gradini doar familia regala.

Cel mai important suvenir

Strazile din Napoli sunt pline de buticuri ce vand masti care mai de care, fie ca sunt pictate manual sau ilustreaza diferite personaje, rele sau bune. Mastile sunt elegante si pot fi din diferite materiale.

Cum se ajunge in port

Portul din Napoli este unul dintre cele mai mari porturi la Marea Mediterana. Pentru a ajunge din aeroportul din oras pana in port aveti doua optiuni: taxi sau autobuz. Autobuzul pleaca din 20 in 20 de minute, iar un bilet costa 3 euro, in timp ce o cursa cu un taxi va costa in jur de 19 euro. Aeroportul este foarte apropiat de centrul orasului, iar din aeroport pana in port este o distanta de 15 minute de mers cu masina.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics