Santorini

Santorini, denumit in trecut si Thera, este o insula din Marea Egee ce apartine de arhipelagul Ciclade din Grecia. Are 13.600 de locuitori si este considerata a fi un adevarat paradis in care puteti petrece o vacanta de neuitat. Se spune despre Santorini ca este insula in care sunt “mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați".

Populatia – 13.600 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Greaca
Religia – Ortodoxa

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 13.9 14.4 15.6 18.9 22.2 26.7 27.8 27.2 25.6 21.7 18.9 15.6

Obiective turistice

Muzeul Maritim Oia
Muzeul Maritim este gazduit intr-o veche cladire ce a fost modernizata de-a lungul timpului si ilustreaza prin exponate deosebite intreaga istorie maritima a insulei. De asemenea, veti avea ocazia sa faceti o comparatie intre modul in care erau facute navele inainte si cum sunt facute acum.

Caldarea Vulcanica
Insulele din Caldarea Vulcanica sunt ocazia ideala de a vedea peisaje care va vor ramane intiparite in minte intreaga viata.

Orasul Antic
Orasul Antic a constituit un loc extrem de important pentru insula si este construit la 360 de metri inaltime pe Muntele Messavuono. In prezent este deschis celor care doresc sa vada constructii si locuri deosebite.

Manastirea Profetului Ilie
Manastirea Profetului Ilie se afla pe cel mai inalt munte de pe insula, munte ce poarta chiar numele bisericii. Edificiul a fost construit in 1712 pentru a servi ca fort de aparare. De pe munte poate fi vazuta intreaga insula.

Pygros
Pygros este un sat de pe insula in care inca domina istoria indelungata a locurilor. Localnici sunt foarte primitori si veti putea vizita nenumarate biserici si piete cu produse proaspete, specifice zonei.

Cel mai important suvenir

Santorini produce un vin uimitor datorita gustului dat de solul vulcanic pe care cresc hectare intregi de vie.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics