Warnemunde

Warnemunde este un district al orasului Rostock din Mencklenburg, Germania. Este situat la Marea Baltica, la estuarul raului Warnow. Tradus mot a mot, numele orasului inseamna chiar gura raului Warnow. Orasul a fost fondat in 1200 si a fost un mic oras de pescari ce in timp a inceput sa capete importanta din ce in ce mai mare pentru zona datorita portului care ofera acces la mare.

Populatia – 8.441 de locuitori
Moneda – Euro
Limba vorbita – Germana
Religia – Crestinism

Clima

MEDIA TEMPERATURILOR MAXIME
Luna Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec
°C 2.2 2.9 6.1 10.0 15.6 18.9 20.5 20.7 17.5 12.9 7.5 3.9

Obiective turistice

Farul din Warnemunde
Farul este un vechi turn al orasului, construit inca din 1897. Acesta este inca functional, fiind folosit pentru a ajuta traficul maritim. In timpul verii, turnul ce are o inaltime de aproape 37 de metri este deschis vizitatorilor si ofera o priveliste deosebita asupra Marii Baltice.

Teepott
Teepott este unul dintre atractiile principale ale orasului si este cel mai bun exemplu de arhitectura germana. A fost deschisa pentru prima oara in 1926 si a ars in totalitate in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Actual gazduieste numeroase restaurante.

Casa lui Edvard Munch
In aceasta casa a trait, timp de un an (1907-1908) pictorul norvegian Edvard Munch, faimos in toata lumea pentru opera ”The Scream”.

Warnemünder Planetenwanderweg
Pe coasta germana a Marii Baltice veti gasi, intinsa pe plaja, o reproducere la scara de 1:1 milioane a Sistemului Solar si o sfera de 1.4 metri diametru care reprezinta Soarele. Este situat chiar langa far. Lungime totala a reproducerii este de 6 kilometri.

Cel mai important suvenir

In majoritatea magazinelor de suveniruri veti gasi in general obiecte marine precum scoci, nisip ambalat special sau vapoare in miniatura. Acestea va vor aduce aminte de istoria maritima a orasului si sunt niste daruri interesante pentru cei de acasa.

Cum se ajunge in port

Navele de croaziera ancoreaza chiar in oras, la doar 300 de metri de gara si de centrul orasului. Pentru a explora orasul puteti lua un taxi sau transportul in comun, in functie de bagaj si de timpul pe care il aveti la dispozitie.

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics