ASIA

Asia

Localizare pe GLOB
Este cel mai mare si cel mai populat continent al Pamantului situal in principal in emisfera de Nord si de Est. Desi acopera doar 8,7% din suprafata totala a Pamantului, aceasta cuprinde 30% din suprafata de teren a Pamantului. Populatia Asiei reprezinta mai mult de 60% din intreaga populatie a Globului. Limitele Asiei sunt determinate de Eurasia, care nu este Europa, deoarece nu exista o separare geografica clara intre ele. Este delimitata la Est de Oceanul Pacific, la Sud de Oceanul Indian si la Nord de Oceanul Arctic.

Tari de-a lungul coastei
Singapore, Japonia, Tailanda, China, Coreea de Sud, Indonezia, Malaezia, Filipine, Cambogia, Taiwan.

Principalele orase port de unde se pot face imbarcari
Singapore, Tianjin (Beijing), Hong Kong, Yokohama (Tokio), Laem Chabang (Bangkok), Kobe (Japonia), Shanghai (China), Tianjin (Beijing)

Istorie
Istoria Asiei poate fi vazuta ca istoriile distincte ale mai multor regiuni de coasta periferice: Asia de Est, Asia de Sud si  Asia de Sud si Orientul Mijlociu. Coasta periferica a fost ''casa'' pentru unele dintre primele civilizatii cunoscute din lume fiecare dintre ele dezvoltandu-se in jurul vailor raurilor fertile. Civilizatia din Mesopotamia, Valea Indusului si Huanghe aveau multe asemanari. Aceste civilizatii  au facut schimb de idei si tehnologii cum ar fi matematica si roata. Alte inovatii, cum ar fi scrierea au fost dezvoltate in mod individual in fiecare zona. In aceasta zona au fost dezvoltate orase, state si imperii.

Clima

bbbbb
My Shiptravel

Autentificati-va sau creati-va un profil myShiptravel !

Newsletter

Abonati-va la cele mai noi oferte de croaziere !

Real Time Web Analytics